Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Και… τι θα πει ο κόσμος;


Όλοι μας θα γνωρίζουμε αυτή την έκφραση (τι θα πει ο κόσμος;)… Συνήθως την ακούμε σε περιπτώσεις που θεωρούνε πως κάτι που θες να κάνεις ή να πεις, είναι λανθασμένο ή πέρα από τα συνηθισμένα, τα κοινότυπα.

Πρέπει να μας απασχολεί όμως το τι θα πει ο κόσμος; Είναι τόσο σημαντική η άποψη του κόσμου για γεγονότα που αφορούν συνήθως εμάς, δηλαδή τον κάθε ένα που ακούει να του το λένε;

Σε μια κοινωνία με αξίες και αρχές, όπως η Ελλήνων Πολιτεία, όπου το δίκαιο είναι η κορωνίδα της πολιτείας, ναι, θα πρέπει να μας απασχολεί τι θα πει ο κόσμος. Γιατί όλα γίνονται δημόσια (νόμος της δημοσιότητας) και οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να το περνάμε από φίλτρα, (νόμος της προσομοίωσης) για να φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς κάποια επανόρθωση (νόμος της επανόρθωσης).
Αυτά όλα, σε μια πολιτεία ανθρώπων που έχουν αξίες και αρχές, τέτοιες ώστε να μπορούν να κρίνουν ορθά και δίκαια το οτιδήποτε. 

Σε μια κ(ε)οινωνία όπως η σημερινή όμως; Πως πρέπει να αντιδρούμε σε αυτή την έκφραση, όταν η κριτική σκέψη και η αντίληψη δεν είναι στα επίπεδα που μπορεί να κρίνει ορθά και δίκαια, τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο;

Οι σημερινές κοινωνίες είναι φτιαγμένες έτσι (όχι δημιουργημένες), ώστε το κάθε τι διαφορετικό, καινοτόμο, ουσιαστικό, να θεωρείται ξένο στις συνήθειες που μας έχουν επιβάλλει.
Στερεότυπα και χαράγματα αιώνων, που έχουν επιβληθεί από ιερατεία και δεισιδαιμονίες, οι οποίες μας ορίζουν αν κάτι δεν είναι σωστό ή λάθος. Υπάρχουν δηλαδή, εξορισμού λάθος πεποιθήσεις που σε αυτές επαφίεται ο κάθε ένας που αντιδρά με το «μα τι θα πει ο κόσμος;». 

Ένα φανερό πλέον παράδειγμα είναι το να ασχολείσαι ενεργά με τα κοινά…
«Που πας να μπλέξεις;», «τι θα πει ο κόσμος;» «εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο;» είναι κάποια από αυτά που ακούς, συνήθως από τον περίγυρο σου. Γίνεται φυσικά, ακόμα πιο έντονο αν ασχοληθείς με κάτι που ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει, δεν έχει εντρυφήσει και τους είναι παντελώς άγνωστο.

Από την άλλη, για όσα μας έχουν «χαραχθεί» σε σχέση με ιδεολογίες, κόμματα και δόγματα, είναι συμβατά με τα όσα ζούμε. Δεν θα σου πει κανείς «τι θα πει ο κόσμος;».
Γιατί έχουν γίνει βίωμα που δύσκολα αποβάλλεται.

Ποια ανάγκη όμως δημιουργεί αυτές τις πεποιθήσεις που τείνουν να παγιωθούν; 
 
Τι είναι η ΑΝΑΓΚΗ; 
 
Είναι η απόλυτη δημιουργική αιτία όλων των δημιουργιών του ΠΑΡΩΝ. 
 
Αρκετοί θεωρούν πως το παρόν βασίζεται μόνο σε μια παρουσία του σήμερα, ξεχνώντας το παρελθόν που μας έφερε μέχρι σήμερα και αφήνοντας το μέλλον στη τύχη του.

Τι μπορεί όμως να πει ο κόσμος για κάτι που μάχεσαι να αλλάξεις… Και φέρνω το δείγμα των μελών της «Ελλήνων Συνέλευσις» που το έχουν ακούσει σε μεγάλο ποσοστό.

Τι θα πει ο κόσμος που ασχολείστε με κάτι που έχει χαρακτηριστεί απάτη από τα κανάλια;

Μπορώ φυσικά να δώσω και χιλιάδες παραδείγματα πολιτών που συμπλέουν με όσα λέει η «Ελλήνων Συνέλευσις» και την υποστηρίζουν, αλλά το κάνουν μυστικά και χωρίς να το δηλώνουν, μόνο και μόνο λόγω κοινωνικής κατάστασης (επαγγελματίες, στελέχη εταιριών, δημόσιοι υπάλληλοι).

Πως είναι όμως δυνατόν… να πολεμάς για να αλλάξεις όλο αυτό που ζεις μέσα του και σε δυναστεύει, και να ΦΟΒΑΣΑΙ να εκδηλωθείς; Πως θα γίνει αντιληπτό από τους δίπλα σου, ώστε να του φύγουν οι φόβοι της «ρετσινιάς» και του «τι θα πει ο κόσμος;».

Κάθε μια επανάσταση, στημένη ή μη, δεν ξεκίνησε από τους πολλούς. Ξεκίνησε από τους λίγους… Και όχι απαραίτητα εκλεκτούς. Αρκούσε να γίνουν τα φωτεινά παραδείγματα για την ανατροπή μιας συνεχόμενης παρακμής της ίδιας της κοινωνίας μας.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ…
ΠΡΑΞΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!!

Ενημέρωσε κάθε έναν γύρω σου, πως δεν πρέπει να φοβάται για το τι θα πει ο κόσμος, αλλά να φοβάται για όσα ΔΕΝ έπραξε ο κόσμος…

Ενημέρωσε, πως η λύση είναι ο ίδιος. Όταν αυτός ενεργοποιηθεί και αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται πάνω του. 


Και αφού ενημερωθεί και ο τελευταίος συμπολίτης μας, να συνελεύσουμε ενωμένοι και να επαναφέρουμε τη πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ.

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ!!! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Τι μας επιφυλάσσει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Σύστημα ή καθεστώς;
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη.
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Με ποιο τρόπο "νοιάζονται" για την υγεία μας;
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας
 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ