Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Άλλοι παίρνουν άσυλο και άλλοι το χάνουν...

Βδομάδα αλλαγών σε πανεπιστημιακό άσυλο και αιτήματα ασύλου για τους πρόσφυγες-μετανάστες παράνομους ή μη.

Και το θέατρο μέσα στην Ελληνική Βουλή (Ελληνική βούληση) καλά κρατεί. Διαμαρτυρίες, αποχωρήσεις, προτάσεις άνευ ουσίας...

Τελικά το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, απουσίαζε από τη διαδικασία, όπως και το ΜέΡΑ25. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση τροπολογιών από το υπουργείο Εργασίας την τελευταία στιγμή. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, που επίσης είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν για την ψηφοφορία.

Το έχουν κάνει το κοινοβούλιο πραγματικά κυνοβούλιο!!! Ότι θέλουν κάνουν χωρίς φυσικά να παίρνουν τη σύμφωνη γνώμη ούτε των ψηφοφόρων τους. Βεβαίως δεν έλειψαν και τα γνωστά τερτίπια.

Για το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, ενώ το εν λόγω άρθρο καταψήφισε το ΚΚΕ.

Έτσι χάθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο που βγήκαν δικαίως οι φοιτητές να αντιδράσουν. Παρά τις απαγορεύσεις για τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων.

Και ενώ την ίδια ώρα φοιτητές και ιδιοκτήτες χάνουν το άσυλο τους, με τη παράλογη και παράνομη νομοθεσία.(έχει δρομολογηθεί και ο πτωχευτικός νόμος) οι παράνομα εισερχόμενοι πολίτες τρίτων χωρών κερδίζουν έδαφος στις αιτήσεις ασυλίας, παρά τα "ελπιδοφόρα" λόγια της κυβέρνησης πως είναι ένας τρόπος για να γίνουν απελάσεις. Βασιζόμενοι στην τροπολογία για τις ασφαλείς χώρες.

Καλό θα ήταν να μας δείξουν στοιχεία απελάσεων και αποφάσεις δικαστηρίων για αυτές.

Καθώς οι δικές τους θέσεις είναι αποτυπωμένες στις αποφάσεις του ΚΥΣΣΕΑ

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

  • Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.
  • Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.
  • Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση – μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης – του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λ.π.).
  • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο - σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.
  • Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.
  • Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.
  • Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).
  • Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βλέπουμε ξεκάθαρα τη διάθεση τους στο συγκεκριμένο: σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Δηλαδή τρέφουν φρούδες ελπίδες πως η Τουρκία θα αναλάβει τις ευθύνες της, ή πως οι αιτούντες άσυλο δεν θα είναι δασκαλεμένοι από τις γνωστές ΜΚΟ ώστε να επικαλεστούν το διεθνές δίκαιο και την ανιθαγένεια τους.

Φυσικά σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για να γίνει δημόσιος υπάλληλος κάποιος που έχει πάρει άσυλο, αλλά και η αλλαγή στους Ο.Τ.Α. Το νομοσχέδιο αίρει τα εμπόδια κυβερνησιμότητας στους δήμους καθώς από τη μια αντιμετωπίζονται οι αδυναμίες που επέφερε η εφαρμογή της απλής αναλογική.

Το άσυλο για τους προγόνους μας ήταν ένας χώρος ιερός που δεν μπορεί να παραβιαστεί...

Εμείς το χρέος που έχουμε είναι να επαναφέρουμε το απαραβίαστο στην Ιερή μας χώρα Ελλάς.

Ενημερωθείτε για τον τρόπο της κάθετης άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και ελάτε όλοι ενωμένοι να πάρουμε τη διαχείριση της χώρας μας. Η πλατφόρμα εκπροσώπησης είναι έτοιμη και αυτή δεν είναι άλλη από την Ελλήνων Συνέλευσις και όλους τους τοπικούς δημοτικούς οργανισμούς που δημιούργησαν ενεργοί πολίτες κάθε δήμου.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη.
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ