Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα


Ο όρος  ‘’ΠΟΛΙΤΗΣ’’ μπορεί να ερμηνευθεί, ότι είναι όποιος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη βουλευτική ή δικαστική εξουσία, είτε μόνος του είτε διά εκπροσώπου του και η πόλη είναι το πλήθος όλων τούτων των πολιτών, που είναι ικανό να αντιμετωπίσει και να περιφρουρήσει με δικά του μέσα τις βιοτικές τους ανάγκες.

Ο πολίτης θα πρέπει να διέπεται από την αρχή ‘’ΑΡΧΕΙΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣΘΑΙ’’, για να επιτευχθεί το ‘’ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ’’.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενεργοί πολίτες. Θα πρέπει να  αναλαμβάνουν δράσεις και να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά έχουν και αντίστοιχες υποχρεώσεις, αφού στην έννοια του πολίτη περιλαμβάνεται η έννοια του οπλίτη, δηλαδή του μάχιμου, ενεργού, αυτού που προστατεύει την πολιτεία του.

Ο πολίτης δεν θα πρέπει να καταχράται το δικαίωμα της  ελευθερίας και της ισότητας, δεν θα πρέπει να θεωρεί την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα  και την αναρχία ως ευδαιμονία, γιατί αυτό είναι η πηγή, στο να  αυτοκαταστραφεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ‘’ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΣΤΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ’’  είπε ο Αριστοτέλης, δηλαδή είναι ο κάθε νοήμων σώφρων άνθρωπος που είναι ικανός να δικάζει με τις αρχές του δικαίου και να διοικεί με τους  νόμους της ηθικής των όντων.

Ο άνθρωπος για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται τη συνοχή, συνδρομή και την συνεργασία με τον διπλανό του και όλες οι πολλαπλές ανάγκες, βοηθούνται μεταξύ τους και με αυτό χτίζεται η πολιτεία. Ξέρει να σέβεται την προσωπικότητα του διπλανού του  και να του αναγνωρίζει το δικαίωμα να είναι διαφορετικός από αυτόν.

Ο υπεύθυνος και σωστά εκπαιδευμένος πολίτης, τοποθετεί το καλό και δίκαιο του συνόλου πάνω από το δικό του συμφέρον, επειδή καταλαβαίνει ότι αν το σύνολο δεν ευημερεί (νοσεί), μακροπρόθεσμα ούτε ο ίδιος θα μπορεί να ευημερεί.  Σημαντικό είναι και πάνω απ’ όλα ν΄αγωνίζεται για τα κοινά, σαν να είναι ιδιωτική του εργασία και υποχρέωση και μόνο έτσι μπορεί να καταλαβει ότι η δική του συμβολή είναι σημαντικότατη και καταλυτική.

Όποιος δεν είναι ικανός να συμμετέχει σε μία κοινότητα ή δεν του χρειάζεται, επειδή είναι αυτάρκης, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μέρος της πόλης και του συμπαγούς συνόλου, που μπορούν να αποτελέσουν με την σειρά τους την  πολιτεία και κατ’ επέκταση το Κράτος.

Ο πολίτης καλείται να  καλλιεργήσει την συνεχή εκπαίδευση, από το λίκνο μέχρι το μνήμα, κατά το  Σολώνειο ρηθέν, ‘’ ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ’’. Ο άνθρωπος γεννιέται  έχοντας έμφυτες ικανότητες που μπορούν να τον οδηγήσουν στην κατάκτηση  των τεσσάρων βαθμίδων της ‘’ΑΡΕΤΗΣ’’, δηλαδή τη φρόνηση, τη σωφροσύνη,  την ανδρεία και τη δικαιοσύνη. Αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μέλημα  της πολιτείας, ώστε με τη σωστή εκπαίδευση, να μπορέσει να αξιοποιήσει  τις ικανότητές του και να κατακτήσει την ‘’ΑΡΕΤΗ’’. 


Κατακτώντας ο  πολίτης την Αρετή, αποκτά πνεύμα, είναι απαλλαγμένος από φανατισμό και  μικρότητες, αγαπάει και υπερασπίζεται την μεγάλη ιστορική του υποχρέωση,  προς την Εθνική του υπόσταση και ιερά κληρονομιά της Ελλάδος.

Συνέλληνες η γνώση είναι δύναμη. Αφυπνιστείτε και ενωθείτε με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδος μας.

Οι Έλλήνων Συνελεύσεις ανά δήμο, (Ε.ΣΥ) είναι το σημείο συνάντησης όλων των δημοτών, ανεξαρτήτου κομματικών και δογματικών πεποιθήσεων, είναι ο μηχανισμός που δημιουργεί πολίτες που λαμβάνουν μέρος ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ, με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και τα διοικητικά τους συμβούλια εκπαιδεύουν τους πολίτες στην διοίκηση. Ενεργοποιούμαστε και ετοιμαζόμαστε να  διεκδικήσουμε με νόμιμους τρόπους την ελευθερία της Ελλάδος από τα  μνημόνια της ντροπής και την καταδυνάστευση του Ελληνισμού από τους τοκογλύφους δανειστές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.

ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ.

Η τελική απόφαση είναι στα χέρια μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

  Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Θα με βρείτε στον τοπικό δημοτικό οργανισμό Ε.ΣΥ Λαυρεωτικής
Αισωπίδου 5 Λαύριο Αττικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ