Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;


Την Τρίτη 18 Αυγούστου βρέθηκα καλεσμένος στο ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ και την εκπομπή 
"ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" με την ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΑΡΑ.

Στην εκπομπή μου έγιναν κάποιες ερωτήσεις οι οποίες σίγουρα απασχολούν χιλιάδες συνέλληνες μας.

Κάποιες από αυτές ήταν οι εξής:

Τελικά η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Τι θέση έχει και τι σχέση μπορεί να έχει η Δικαιοσύνη με όλα τα παράνομα που υπογράφονται;

Τι αρμοδιότητες έχει η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και πώς εμπλέκεται με την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Πώς "ψηφίζονται" οι ΝΟΜΟΙ ιδιαίτερα μετά την υπογραφή των μνημονίων; Πώς στην ουσία, καταργήθηκε η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ";

Με ποια κριτήρια ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ το Δικαστικό Σώμα;

Ποια είναι η πραγματική αλλαγή που θα επιφέρει η εγκαθίδρυση του ΑΞΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ;

Ποιος όμως είναι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ και τι πρέπει να κάνει σήμερα;


Διαβάστε απομαγνητοφωνημένη την εκπομπή:

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: "... Εγώ απλά θα προσθέσω σε αυτό που ρωτούσατε πριν “πού είναι η Δικαιοσύνη”, ότι απλά είναι απούσα, τυφλή και κρατάει απλά την ζυγαριά, με πολλές φορές πελατειακά συμφέροντα και πολιτικά συμφέροντα.

Η Δικαιοσύνη είναι απούσα λοιπόν.

Το Δικαστικό Σώμα δεν νοείται να διορίζεται, άρα καταλαβαίνουμε εκ των πραγμάτων ότι δεν υφίσταται κάτι αξιοκρατικό και δημοκρατικό σε αυτό.

Φυσικά, συνδέονται οι τρεις εξουσίες στην ουσία, αλλά δεν θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπο που το κάνουν..."

"... Η Νομοθετική εξουσία, όπως το λέει και η ίδια η λέξη γιατί έχουμε ξεχάσει και τις λέξεις που ακούμε και λέμε και οι ίδιοι, είναι για να προτείνει και να δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο για ο,τιδήποτε βλέπουμε γύρω μας.

Στην ουσία είναι η Βουλή, και παράλληλα μπορεί να είναι το εκτελεστικό σώμα που εκτελεί τους αποφάσεις που έβγαλε το ίδιο. Γι αυτό ζούμε σε κάτι παράλογο που δεν υπάρχει ίχνος αξιοκρατίας, Ισοκρατίας, Ισοπολιτείας, όπως θα έπρεπε να υπάρχει σε μια Πολιτεία. Το αντιλαμβανόμαστε σε πολλές εκφάνσεις της Δικαιοσύνης με πάρα πολλά παραδείγματα και πρόσφατα και παλαιότερα.

-Πράσσειν Άλογα: Η Νομοθετική εξουσία έχει την αρμοδιότητα ψήφισης των νόμων του κράτους.

Η Εκτελεστική εξουσία έχει την ευθύνη να ασκεί την διακυβέρνηση του κράτους και να εκτελεί τους νόμους, που σημαίνει έχουμε δύο διαφορετικούς φορείς, δύο διαφορετικές εξουσίες που κανονικά δεν θα πρέπει να συνδέονται.

Εμείς εδώ βλέπουμε στην Ελλάδα την πρωτοτυπία να έχει την πλειοψηφία η Κυβέρνηση μέσα στην Βουλή, άρα εκείνη αποφασίζει ποιους νόμους θα ψηφίσει και στην συνέχεια, αυτή εκτελεί κιόλας, δηλαδή στην ουσία, οι δύο εξουσίες γίνονται μία!

-Η. Καλλέργης: Εκτελεστική εξουσία είναι και οι από κάτω φορείς, αν θέλετε και οι περιφέρειες, τα υπουργεία κι όλοι οι συναρμόδιοι.

Όμως έτσι είναι κι αυτό είναι παράλογο και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει να μην συμβαίνει, ακόμα κι αυτό που πρέπει να εκτελέσουν να μην το κάνουν.

Όπως το μνημόνιο που αναφέρατε προηγουμένως που σίγουρα πολλοί ακροατές δεν θα γνωρίζουν ότι οποιοιδήποτε νόμοι έρχονται πλέον από μία συμφωνία από τον Υπουργό Οικονομικών για παράδειγμα σε κάποιο Eurogroup, δεν έρχονται για να ψηφιστούν μέσα στην Βουλή, έρχονται μόνο για να συζητηθούν και να ενημερωθούν.

Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι που θα έπρεπε να το δει και ο κάθε πολίτης και υπάρχουν και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που το αποτυπώνουν.

Μιας και μιλήσαμε όμως για τα μνημόνια γενικά, Θα πρέπει να δούμε και τους όρους των μνημονίων που μιλάνε για το ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ. 

Μιλάνε για ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, μιλάνε για ένα δίκαιο που είναι πέραν του δικαίου που είχαμε μέχρι τώρα.


-Πράσσειν Άλογα: Άρα, τα αρμόδια δικαστήρια δεν είναι Ελληνικά Δικαστήρια. Καταργούν και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

-Η. Καλλέργης: Έτσι δείχνουν οι όροι του μνημονίου. Φυσικά, αυτό πρέπει να το εξετάσουμε από την αρχή, να δούμε πώς ορίζονται οι Δικαστές.

Βλέπουμε ότι γίνονται με τρία κριτήρια. Aξιοκρατία, την Ιεραρχία και την Αρχαιότητα.

Αυτοί που ανήκουν στο δικαστικό σώμα, έρχονται σε μια συνέντευξη ακρόασης στην Βουλή για να οριστούν δικαστές, ανάλογα στην θέση και στην περιοχή που είναι. Δηλαδή διορίζονται και αυτό φαίνεται από ένα παλιότερο ΦΕΚ του 1909 που βλέπουμε ακριβώς τον τρόπο διορισμού, αλλά αυτό υφίσταται μέχρι σήμερα.

Μιλάμε τώρα για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;;;

Μπορούμε να καταλάβω την Ιεραρχία, αλλά Αξιοκρατία δεν υπάρχει!

Δεν έχουν θεσπίσει όπως η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ο μόνος Ανθρωποκεντρικός Πολιτικός Φορέας έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο με τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ το Αξιακό Πρωτόκολλο.

Είναι δεσμευτικό, όπως τονίζουμε πολλές φορές και είναι επίσημα κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο και με αυτό θα θεσμοθετούμε.
"...Πρώτον και κυριότερον με το που θα αναλάβει την διακυβέρνηση η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα θεσμοθετήσουμε το ίδιο το Αξιακό Πρωτόκολλο, ώστε και η Νομοθετική εξουσία και η Εκτελεστική και η Δικαστική, ο,τιδήποτε κάνουν και οι επιλογές τους να απορρέουν από το Αξιακό.

Όλοι το γνωρίζουν πλέον, το έχουν ακούσει πάρα πολύ, άσχετα αν θέλουν να το εμπεδώσουν και να το καταλάβουν.

-Πράσσειν άλογα: Εδώ μας πηγαίνετε στο φαινόμενο της κομματοκρατίας που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ζωή της Ελλάδος, μέσω της οποίας ψηφίζονται νόμοι που κατά κύριον λόγο εξυπηρετούν το κόμμα που επικρατεί και που κυβερνά και επιβάλλει στους πολίτες την εφαρμογή των νόμων.
-Η. Καλλέργης: Έτσι είναι ακριβώς και πολλές φορές βλέπουμε ότι οι νόμοι μπορούν να συνδεθούν και με την αντιπολίτευση και να βλέπουμε να υπερψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν θα το έφερναν.

-Πράσσειν άλογα: Με το Αξιακό το οποίο αναφέρατε, καταργείται αυτή η επιρροή συμφερόντων στον νομοθετικό έργο;

-Η. Καλλέργης: Μα εκτός από αυτό που λέτε γιατί σίγουρα το καταργεί, γιατί όλα, ο,τιδήποτε κάνουν, οποιεσδήποτε επιλογές να απορρέουν από το Αξιακό Σύστημα, δηλαδή να έχουν ΛΟΓΙΚΗ, να έχουν, ΑΡΕΤΗ, να έχουν ΙΣΟΤΗΤΑ, να έχουν ΑΦΘΟΝΙΑ να έχουν ό,τι αναφέρουμε στις Αξίες, στις Αρχές και στους Πολιτειακούς Νόμους.

Φυσικά και το καταργεί. 


Μία από τις Αξίες είναι και η ίδια η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που στην ουσία έχει καταργηθεί, το ξέρουμε όλοι. Αν ήταν ενεργή θα έπρεπε να είχε πάρει θέση στις υπογραφές και στις παραχωρήσεις που έχουν υπογράψει οι αντιπρόσωποι μας και η Βουλή.

-Πράσσειν άλογα: Πώς ορίζεται η Δικαιοσύνη μέσα στο ΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ;
 




Εδώ ολοκληρώνεται η αναφορά για το Αξιακό το οποίο έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και εδώ να πούμε ότι χωρίς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Είναι άρρητα συνδεδεμένα. 

https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako

Η. Καλλέργης: Είναι κάτι που δεν κατανοεί ο ίδιος ο Πολίτης, ενώ το ζει και το βιώνει, γιατί το δίκαιο είναι μέσα του και για να υπάρχει Δικαιοσύνη θα πρέπει να υπάρχει ΔΙΚΑΙΟ.

Όταν λοιπόν οι περισσότεροι πολίτες αυτή την στιγμή, άθελα τους να πω;

Μην γνωρίζοντας, εξυπηρετούν το άδικο που βιώνει ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη, γι αυτό κιόλας δεν βλέπουμε την πραγματική δικαιοσύνη.

Δηλαδή στην ουσία είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ από πολίτες που ενώ ζουν με αυτό, ενώ καταλαβαίνουν, και είναι εύκολα αντιληπτό να καταλάβει κάποιος πότε δρα δίκαια ή άδικα, δηλαδή όταν θα πάω να κλέψω κάτι, γνωρίζω ότι είναι άδικο αυτό που κάνω, που σημαίνει ότι έχω το δίκαιο μέσα μου και ξέρω πότε το παραβιάζω και πότε όχι.

-Πράσσειν άλογα: Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο, μας κατακλέβει με πολλούς τρόπους και σε καθημερινή βάση κι έτσι φτάσαμε σε ακραία σημεία. Άρα βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καν Δικαιοσύνη, δεν υφίσταται η Δικαιοσύνη αυτή την στιγμή.

-Η. Καλλέργης: Με πολλούς τρόπους μας κλέβουν ναι, είναι γεγονός.
Για τις αποφάσεις που λέτε, ίσως ήταν άδικο να πούμε ότι υπάρχει παντελώς έλλειψη, γιατί υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει και είναι υπέρ του δικαίου πραγματικά, όπως η αθωωτική απόφαση του Προέδρου μας Αρτέμη Σώρρα, 67650/ 2013, όπου εκεί φυσικά έδρασε όχι η συνείδηση του δικαστή, όπως ορίζει και ο ποινικός κώδικας, αλλά έδρασε βάσει των στοιχείων και των αποδείξεων που έφερε εκείνη την ημέρα. Σίγουρα υπάρχουν δικαστές που λειτουργούν όπως πρέπει.

-Πράσσειν άλογα: Ώς ‘Ελλην Πολίτης ντρέπομαι να μετράω στα δάκτυλα αποφάσεις κάποιων ανθρώπων δικαστών. Θα έπρεπε να δρα τελείως διαφορετικά και δεν μπορούμε να μετράμε κάποιες ελάχιστες δικαστικές αποφάσεις που δεν γινόταν να κινηθεί και διαφορετικά.

-Η. Καλλέργης: Υπάρχει σίγουρα γραμμή.. Όταν ξεκινήσαμε την κουβέντα είπαμε ότι η Δικαιοσύνη και οι δικαστές διορίζονται, άρα καταλαβαίνετε υπάρχουν από πίσω πελατειακά, κομματικά συμφέροντα, πάρα πολλά συμφέροντα και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους πολίτες, ότι αν δεν δράσουμε εμείς, δεν θα αλλάξει τίποτα από το σάπιο που ζούμε.

Δεν υπάρχει Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη όταν ελέγχεται και η ίδια η Δικαιοσύνη γιατί όπως σας είπα, δεν γίνεται να γίνεται διορισμός του Προισταμένου του Άρειου Πάγου και των Εισαγγελέων και μετά να μιλάμε ότι θα παίρνουν αποφάσεις, τουλάχιστον για τις “μεγάλες” υποθέσεις θα πω εγώ, δεν θα βάλω τις μικρές υποθέσεις, που είναι μικροσυμφέροντα και δεν είναι μεγάλα πολιτικά συμφέροντα.

Άρα, καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει καμία Αξία και "φίλτρο", όπως είπαμε πριν για την Δικαιοσύνη και όλες αυτές οι αποφάσεις δεν είναι δημοκρατικές, ιδίως όταν βγαίνουν στο "όνομα του Ελληνικού Λαού".

-Πράσσειν άλογα: Τι μπορεί να αλλάξει με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;

-Η. Καλλέργης: Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και θα σταθώ στο κομμάτι στο σημείο που έκλεισε η συνομιλήτρια και η συνυποψήφια στην Ξάνθη ότι, ο Πολίτης πρέπει να αναλάβει δράση, αυτός είναι ο αστάθμητος παράγοντας πάντα που όταν λειτουργούσε πραγματικά ως ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ και για να μην παρεξηγηθώ, το “ΟΠΛΙΤΗΣ” είναι αυτός που προστατεύει την Πολιτεία του και δεν είναι αυτός που πολεμάει επεκτατικά ή με κάποιον άλλον τρόπο.

Είναι ένας αναγραμματισμός στην ουσία, που όλοι θα τον έχουν ανακαλύψει.

Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα όταν ενωθούμε εμείς οι Έλληνες και πάρουμε την διακυβέρνηση της χώρας ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, γιατί το έχουμε ξαναπεί και το έχει πει ο Πρόεδρος μας ότι "εμείς δεν θέλουμε κομμάτι της Βουλής, δηλαδή να κομματιάσουμε κι άλλο τους Έλληνες Πολίτες. 

Θέλουμε βάσει του Αξιακού Συστήματος που έχουμε θεσπίσει, που έχει κατατεθεί δεσμευτικά στον Άρειο Πάγο -και ξαναλέω,"εμείς ως Υποψήφιοι υπογράφουμε ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ότι θα πρέπει να εκτελέσουμε ο,τιδήποτε αναγράφεται στις Προγραμματικές Δηλώσεις- μέσα στις Προγραμματικές Δηλώσεις αναγράφεται κι ο ΕΛΕΓΧΟΣ που είπαμε πριν ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος στο δικαστικό σώμα, καταρχάς γιατί, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Δημοκρατία.

Άρα, πρέπει να γίνει ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, όλων των δικαστικών λειτουργών για την δράση τους μέχρι σήμερα.

Επίσης, κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο και πρωτόγονο μπορώ να πω ότι σε πολλά δικαστήρια δεν μαγνητοσκοπούνται οι δίκες που γίνονται και έχουμε έναν γραμματέα που προσπαθεί να προλάβει το ο,τιδήποτε.

Άρα, με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, αυτό θα αλλάξει. Ο,τιδήποτε θα πρέπει να μαγνητοσκοπείται, να κρατείται Αρχείο και να υπάρχει φυσικά η ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα ελέγχει αυτά τα ΑΡΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΙ ΑΝ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΙΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Πρέπει να έχουμε εξαρχής και αποστασιοποιημένο από κάποιες καταστάσεις το ίδιο το δικαστικό σώμα.

"...Θα πρέπει να υπάρχει ΕΥΡΥΘΜΙΑ στην Πολιτεία και αναφέρεται στο 19ο Κεφάλαιο των Προγραμματικών Δηλώσεων που μπορεί ο κάθε ένας πολίτης να ανατρέξει και να δει. Είναι δημόσια στο διαδίκτυο.

Στο κεφάλαιο 19 μιλάει για τους δικαστές και να δει ο ΠΟΛΙΤΗΣ γιατί η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεν είναι μόνο δικιά μου, ή του Αρτέμη Σώρρα, είναι όλων των πολιτών και όλοι πρέπει να λάβουν γνώση ώστε να ενταχθούν σε αυτόν τον αγώνα απελευθέρωσης να πάρουμε πίσω την Δικαιοσύνη μέσω του Δικαίου του ίδιου του Ανθρώπου.

Το κάλεσμα δεν είναι τωρινό. 

Είναι από τότε που ήρθε ως πρωτεργάτης ο Πρόεδρος μας ο Αρτέμης Σώρρας και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλύσουμε και πώς έχει συμπεριφερθεί η Δικαιοσύνη στον Πρόεδρο μας, εμείς δεν καλούμε απλά τον πολίτη να έρθει να μας ψηφίσει ή απλά να καταλάβει ότι με εμάς θα αλλάξει κάτι.

Πρέπει ο ίδιος να καταλάβει ότι είναι η αλλαγή, πρέπει να δώσει φωνή στην φωνή του και να καταλάβει ότι μόνο με την Ένωση του μπορεί να πάρει πίσω ο,τιδήποτε μας έχουν κλέψει όλοι αυτοί οι αλλογενείς που διοικούν τον τόπο μας από αρχής του νεοσύστατου κράτους της Ελλάδος.

Οπότε, το κάλεσμα μπορεί να γίνει σε όλους τους τοπικούς οργανισμούς που εκεί υπάρχει αυτή η πληροφόρηση. Εγώ βρίσκομαι στην Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ και μπορεί ο κάθε πολίτης να αναζητήσει την σελίδα και στο facebook και στο διαδίκτυο. Μπορούμε να τους λύσουμε απορίες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μέσω της παραπληροφόρησης που υπάρχει τόσα χρόνια από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και χαίρομαι τελευταία και απευθύνω τον λόγο σε εσάς, που υπάρχει μια τέτοια φωνή, το ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ που δίνει φωνή στον Πολίτη, ώστε να ακουστούν αλήθειες που πολύ δεν μπορούν ακόμα να τις ενστερνιστούν...”
 Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ