Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Η απάτη των Capital Controls


Πόσοι γνωρίζουν ότι το 2015 που έκαναν με μία ακόμα πράξη νομοθετικού περιεχομένου τον νόμο για τα capital controls, που στην ουσία δεσμεύσαν τα δικά μας χρήματα και κατέστρεψαν εκατοντάδες επιχειρήσεις, ήταν ένας από τους παράνομους νόμους που πραγματικά δεν έπρεπε να εφαρμοστεί από κανένα.

Ας δούμε όμως το θέμα στη πραγματική του διάσταση.
Η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήρθε στη βουλή τον Ιούνιο του 15 και συγκεκριμένα στις 28.6 με το ΦΕΚ 65Α. Βάση του άρθρου 44 του συντάγματος ορίζεται ξεκάθαρα πως πρέπει να κυρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αναφέρει:

Αρθρο 44: (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα)

1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

Ας αφήσουμε το έκτακτες περιπτώσεις και την εξαίρεση της επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης (το γνώριζαν οι πολιτικοί αγύρτες) και ας μείνουμε στο χρονικό περιθώριο που ορίζει το σύνταγμα "μας".

Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο.
Δηλαδή μας ξεκαθαρίζει το άρθρο 44, πως πρέπει να κυρωθεί τουλάχιστον μέσα σε 40 ημέρες από την έκδοση του. 

Και ερχόμαστε στο δια ταυτα... Η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου κυρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους με τον νόμο 4350 στο ΦΕΚ 161Α. Δηλαδή 5 μήνες μετά... Μήπως δεν βγαίνουν τελικά τα νούμερα;;; 40 ημέρες, είναι ένας μήνας και 10 ημέρες, όχι 5 μήνες.

Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια;;; Εκτός από την κοροϊδία φυσικά που δέχτηκε κάθε Έλληνας πολίτης περιμένοντας στις ουρές των ΑΤΜ, τότε χωρίς μάσκα ευτυχώς.


Διαβάζοντας ξανά το άρθρο 44 αναφέρει στο τέλος του πρώτου άρθρου:
Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
Τι σημαίνει όμως η πρόταση: παύουν να ισχύουν στο εξής.

Ας δούμε τι αναφέρει η νέα "βίβλος" για τους περισσότερους:
Όμως για τη διατήρηση της ισχύος μιας πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, πρέπει αυτή να εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός σαράντα (40) ημερών από την έκδοσή της (ή από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο) και να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριών (3) μηνών από τότε που εισήχθη για κύρωση. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου παύει να ισχύει. Διατηρεί, όμως, την ισχύ της για το χρονικό διάστημα που προηγείται της εκπνοής των προαναφερθεισών προθεσμιών.

Οπότε διαφαίνεται ξεκάθαρα η δολιότητα των πολιτικών και των δημοσιογράφων που μας ενημέρωναν εκείνη τη περίοδο, μιας και όλοι τους, συντεταγμένοι σε μια γραμμή, τρομοκρατούσαν τον κόσμο για τα ταμειακά διαθέσιμα και πως δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν συντάξεις και υποχρεώσεις.

Φυσικά, οι μόνοι που το αποκάλυψαν το θέμα ήταν αρχικά, ο Αρτέμης Σώρρας στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, "όλα ξεκόλλα" και φυσικά με την γνωστοποίηση της Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής (Ε.ΣΥ) που εκδώσαν άμεσα δελτίο τύπου, ενημερώνοντας κάθε συμπολίτη μας. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, πως το δελτίο τύπου, διανεμήθηκε σε γνωστά κανάλια αλλά και σαιτ. Αλλά δε το θεώρησα σημαντικό να ενημερώσουν.



Μη περιμένεις κάποιον από τους παραπάνω να σου πουν την αλήθεια, είναι ταγμένοι απέναντι στον Έλληνα πολίτη και πρέπει ο πολίτης πλέον να μη μένει αδρανής.

Ενημερώσου για κάθε τι πρέπει να εφαρμόσεις, αμφισβήτησε κάθε τι που δεν έχει ΛΟΓΙΚΗ.
Πάρε θέση απέναντι στο άδικο που τώρα μπορεί να μη το ζεις, αλλά δεν θα αργήσει να σου χτυπήσει τη δικιά σου πόρτα...

Συντάξου με τ' αδέλφια σου, για να κόψουμε όλοι μαζί τη ρίζα του άδικου, φτιάχνοντας πολιτείες δικαίου για ανθρώπους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Δείτε ακόμα: 
 

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Θα με βρείτε στον τοπικό δημοτικό οργανισμό Ε.ΣΥ Λαυρεωτικής
Αισωπίδου 5 Λαύριο Αττικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ