Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν όταν ο πολίτης αναλάβει δράση. Αυτός είναι ο αστάθμητος παράγοντας!

Πολλοί ρωτάνε αν υπάρχει δικαιοσύνη, αν είναι ανεξάρτητη και αν πηγάζουν οι αποφάσεις της από το δίκαιο και όχι από συμφέροντα. 

Στη παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησα στο ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ και την Εκπομπή ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ με τις κυρίες, Θεοδωροπούλου και Λαμπάρα, αναλύσαμε με στοιχεία την "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.


Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση της εκπομπής:

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : … γιατί η δικαιοσύνη, τελικά, είναι ανεξάρτητη;
Τι ακριβώς συμβαίνει; Και εδώ, έχουμε να…

ΛΑΜΠΑΡΑ : Στην παρέα μας καλεσμένος, είναι ο κύριος Ηλίας Καλλέργης, είναι υποψήφιος βουλευτής της Α’ Ανατολικής Αττικής με την «Ελλήνων Συνέλευσις». Να τον καλησπερίσουμε. Καλησπέρα σας, κύριε Καλλέργη.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Καλησπέρα σας αγαπητές κυρίες μου.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Κύριε Καλλέργη, να σας καλησπερίσω και εγώ. Και μιας και αναφερθήκαμε – γιατί το συνδέουμε το ένα θέμα με το άλλο, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, γιατί είναι συνδεδεμένα – τι θέση έχει η δικαιοσύνη και τι σχέση μπορεί να έχει η δικαιοσύνη με όλα τα παράνομα που υπογράφονται; Και τελικά, η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητη; Ή μια από τις τρεις εξουσίες, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική – η οποία είναι εκεί για να διασφαλίζει ότι όλα όσα νομοθετούνται και εκτελούνται είναι σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Εγώ απλά, θα προσθέσω σε αυτά που είπατε πριν για τη δικαιοσύνη, ρωτώντας αν και πού είναι, θα πω ότι είναι απούσα, είναι τυφλή και κρατάει απλά τη ζυγαριά, με πολλές φορές πελατειακά συμφέροντα, πολιτικά συμφέροντα και όλα αυτά.
Είναι απούσα, λοιπόν, η δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα, δε νοείται να διορίζεται. Άρα καταλαβαίνουμε εκ των πραγμάτων, ότι δεν υφίσταται κάτι δημοκρατικό σε αυτό, κάτι αξιοκρατικό. Φυσικά συνδέονται οι τρεις εκτελεστικές εξουσίες στην ουσία, αλλά κανονικά θα έπρεπε να μη γίνεται, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο που το κάνουν οι ίδιοι.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Θα ήθελα να σας ρωτήσω, κύριε Καλλέργη, μιλήσατε πριν για τη νομοθετική εξουσία. Η νομοθετική εξουσία, τι αρμοδιότητα έχει;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Η νομοθετική εξουσία, όπως το λέει και η ίδια η λέξη – γιατί έχουμε ξεχάσει και τις λέξεις που λέμε και ακούμε οι ίδιοι – είναι το να προτείνει και να δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο για οτιδήποτε βλέπουμε γύρω μας.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Άρα μιλάμε για τη Βουλή;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Στην ουσία είναι η Βουλή, ναι.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μάλιστα.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Και παράλληλα, είναι και το εκτελεστικό – στην ουσία – σώμα, που εκτελεί τις αποφάσεις που έβγαλε το ίδιο.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Πάλι η Βουλή;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι, για αυτό ζούμε σε κάτι παράλογο, που δεν υπάρχει ίχνος αξιοκρατίας, ισοκρατίας, ισοπολιτείας, όπως θα έπρεπε να υπάρχει σε μια πολιτεία. Και το αντιλαμβανόμαστε σε πολλές εκφάνσεις της δικαιοσύνης, με πάρα πολλά παραδείγματα και πρόσφατα και παλαιότερα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Να διευκρινήσουμε – να σας διακόψω λίγο γιατί θέλω να γίνει κατανοητό – η νομοθετική εξουσία, έχει την αρμοδιότητα ψήφισης των νόμων του Κράτους.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι, παρόλο που δεν υπάρχει αυτό που λέτε το φ.ε.κ. σύστασης και…

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Η εκτελεστική εξουσία, έχει την ευθύνη να ασκεί τη διακυβέρνηση του Κράτους και να εκτελεί τους νόμους. Που σημαίνει ότι, έχουμε δύο διαφορετικούς φορείς , δύο διαφορετικές εξουσίες, οι οποίες κανονικά δεν πρέπει να συνδέονται. Εδώ εμείς βλέπουμε, βέβαια, στην Ελλάδα την πρωτοτυπία να έχει την πλειοψηφία η Κυβέρνηση μέσα στη Βουλή, άρα εκείνη αποφασίζει ποιους νόμους θα ψηφίσει και στη συνέχεια, αυτή εκτελεί κιόλας. Άρα οι δύο εξουσίες, γίνονται μια πρακτικά.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι. Φυσικά η εκτελεστική εξουσία, είναι και οι από κάτω φορείς, αν θέλετε, δηλαδή και οι περιφέρειες και τα υπουργεία και οι συναρμόδιοι που κάνουν. Ακριβώς όμως, έτσι είναι και αυτό είναι λίγο παράλογο, γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει να μη συμβαίνει. Ακόμα και αυτό που πρέπει να κάνουν και να εκτελέσουν, να μη το κάνουνε, όπως το μνημόνιο – όπως αναφέρατε προηγουμένως – που σίγουρα πολλοί ακροατές δε θα γνωρίζουν ότι οποιοιδήποτε νόμοι έρχονται πλέον από μια συμφωνία με τον υπουργό οικονομικών, για παράδειγμα, σε κάποιο eurogroup, δεν έρχονται για να ψηφιστούν στη Βουλή, έρχονται μόνο για να συζητηθούν και να ενημερωθούν. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι, που να το δει και ο κάθε πολίτης. Υπάρχουνε συγκεκριμένοι νόμοι που το αποτυπώνουν. Αλλά μιας και μιλήσατε για το μνημόνιο και τα μνημόνια γενικά, πρέπει να δούμε και τους όρους των μνημονίων που μιλάνε για το Δουκάτο του Λουξεμβούργου, μιλάνε για Αγγλικό Δίκαιο, μιλάνε για ένα Δίκαιο κάτι που είναι πέρα από το Δίκαιο που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Άρα τα αρμόδια δικαστήρια, δεν είναι τα Ελληνικά δικαστήρια. Καταργούν και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Έτσι δείχνουν τουλάχιστον οι όροι του μνημονίου.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Από αυτό που έχουν υπογράψει, αυτό το συμπέρασμα βγάζουμε σαν απλοί πολίτες.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Φυσικά, είπαμε αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε από την αρχή. Δηλαδή, πώς ορίζονται οι δικαστές; Βλέπουμε ότι γίνονται με τρεις τρόπους, δηλαδή με τρία κριτήρια. Την αξιοκρατία, την ιεραρχία και την αρχαιότητα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Που σημαίνει;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Και μάλιστα έρχονται σε μια συνέντευξη ακρόασης στη Βουλή για να οριστούν δικαστές, ανάλογα στη θέση και στο μέρος, στην περιοχή που είναι.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Άρα διορίζονται.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Διορίζονται δηλαδή;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι, φυσικά αυτό φαίνεται από ένα πολύ παλαιότερο φ.ε.κ. από το 1909, που βλέπουμε ακριβώς τον τρόπο διορισμού, αλλά αυτό υφίσταται μέχρι και σήμερα και γίνεται με αυτό. Άρα μιλάμε τώρα για αξιοκρατία άδικη. Μπορούμε να καταλάβουμε την ιεραρχία γενικότερα.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχουν θεσπίσει, όπως η «Ελλήνων Συνέλευσις», ο μόνος πολιτικός φορέας, ο μόνος ανθρωποκεντρικός πολιτικός φορέας, έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο με τις προγραμματικές δηλώσεις, το αξιακό πρωτόκολλο, το οποίο είναι δεσμευτικό όπως τονίζουμε πολλές φορές και είναι συγκεκριμένα κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο και με αυτό θα θεσμοθετούμε.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι ακόμα και στο θέμα δικαιοσύνη, η «Ελληνων Συνέλευσις», έχει καταθέσει αλλαγές μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Μα πρώτον και κυριότερον, με το που αναλάβει τη διακυβέρνηση η «Ελλήνων Συνέλευσις», θα θεσμοθετήσουμε το ίδιο το αξιακό πρωτόκολλο. Για να μπορεί και η νομοθετική εξουσία και η εκτελεστική και η δικαστική, οτιδήποτε κάνουν και οι επιλογές τους να απορρέουν από το αξιακό. Αυτό που όλοι το γνωρίζουν πλέον, το έχουν ακούσει πάρα πολλοί, άσχετα αν θέλουν να το εμπεδώσουν και να το καταλάβουν.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Εδώ με πηγαίνετε, κύριε Καλλέργη, στο φαινόμενο της κομματοκρατίας, η οποία επικρατεί στην κοινοβουλευτική ζωή της Ελλάδας. Μέσω της οποίας ψηφίζονται νόμοι, οι οποίοι κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούν το κόμμα που επικρατεί και που κυβερνά και επιβάλλει στους πολίτες την εφαρμογή των νόμων. Έτσι δεν είναι;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι, έτσι είναι ακριβώς και πολλές φορές οι νόμοι, μπορούν να συνδεθούν και με την αντιπολίτευση και να βλέπουμε να υπερψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν θα το φέρνανε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Με το αξιακό, όπως αναφέρατε, καταργείται αυτή η επιρροή συμφερόντων στο νομοθετικό έργο;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Μα εκτός από αυτό που λέτε, που σίγουρα το καταργεί γιατί πρέπει να απορρέουν όλα, οτιδήποτε κάνουν, οι οποιεσδήποτε επιλογές να απορρέουν από το αξιακό σύστημα. Δηλαδή να έχουν λογική, να έχουν αρετή, να έχουν ισότητα, να έχουν αφθονία, να έχουν οτιδήποτε αναφέρουμε από τις αξίες και τις αρχές και φυσικά από τους πολιτειακούς νόμους. Φυσικά και το καταργεί.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μια από τις αξίες, είναι και η ίδια η δικαιοσύνη. Στην ουσία έχει καταργηθεί, το ξέρουμε όλοι. Αν ήταν ενεργή θα έπρεπε να είχε πάρει θέση για όλες τις υπογραφές και παραχωρήσεις που έχουν υπογράψει οι αντιπρόσωποί μας και η Βουλή.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Κυρία Θεοδωροπούλου…

ΛΑΜΠΑΡΑ : Θα ήθελα να δούμε λίγο, μιας και φτάσαμε εκεί, στη δικαιοσύνη που ορίζετε, πώς ορίζεται μάλλον, η δικαιοσύνη μέσα στο αξιακό;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Ναι, βέβαια. Να σας διευκολύνω λίγο, κύριε Καλλέργη; Να το διαβάσω εγώ, που το έχω μπροστά μου;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ναι, βέβαια.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Θα ήθελα να το ακούσουν αυτό οι ακροατές μας, να δούμε…

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Ωραία. Δικαιοσύνη. Ως μέσον για την απόδοση διανεμητικά, διορθωτικά ή και με αμοιβαιότητα δικαίου.
Και επειδή υπάρχει και αναφορά και στις αρχές, θα ήθελα να διαβάσω και τη διανεμητική δικαιοσύνη και τη διορθωτική δικαιοσύνη.
Να διανέμετε, μη προς το λόγον, αλλά προς τη διάνοια του νομοθετικού σκοπείν, προσβλέποντες στη λειτουργία της να εντάσσεται η κατανομή – όχι μόνο των αξιωμάτων αλλά και γενικώς τω δικαιωμάτων με τα οποία η έννομη τάξη, εξοπλίζει τα πρόσωπα κατά τις δικαιικές του σχέσεις.
Και η διορθωτική δικαιοσύνη, η οποία έχει σκοπό τη διατήρηση της πολιτείας, εντός του συστήματος αξιών και αρχών. Η αδικοπραξία κατά μέλους του σώματός της πολιτείας, λογίζεται ως αδικοπραξία κατά της πολιτείας.
Δηλαδή αν πειράξεις έναν, έχεις πειράξει όλη την πολιτεία.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Και όλη την πολιτεία.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Έτσι η πολιτεία, είναι υπεύθυνη να σταματήσει την αδικία, εάν βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση να την εξαλείψει ανάλογα με το αδίκημα, με διόρθωση ή με τιμωρία και προς τις δύο, λοιπόν κατευθύνσεις, τόσο τη διανεμητική όσο και τη διορθωτική. Η δικαιοσύνη εκφράζει την αρχή της αναλογικότητας ως θεμέλιο της ιδανικής και ολοκληρωμένης έννομης τάξης. Εδώ ολοκληρώνεται η αναφορά στο αξιακό, ακριβώς όπως αποτυπώνεται και έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο όπως είπατε και μπορούμε να πούμε ότι χωρίς τη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δημοκρατία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Σαφώς. Είναι κάτι, φυσικά, που δεν κατανοεί ο ίδιος ο πολίτης, ενώ το ζει και το βιώνει. Δηλαδή, το δίκαιο είναι μέσα του και για να υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει δίκαιο. Όταν λοιπόν, όλοι οι πολίτες, αυτή τη στιγμή, άθελά τους θα πω, μη γνωρίζοντας θα πω, εξυπηρετούν το άδικο που βιώνει ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη. Για αυτό κιόλας, δε βλέπουμε την πραγματική δικαιοσύνη. Δηλαδή είναι η έλλειψη του δικαίου – στην ουσία – από πολίτες που ενώ ζουν με αυτό, ενώ καταλαβαίνουν πότε κάνουν…

ΛΑΜΠΑΡΑ : Η αποδοχή του άδικου.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ακριβώς. Ενώ είναι αντιληπτό ή είναι εύκολα αντιληπτό μάλλον, να καταλάβει κάποιος πότε δρα δίκαια ή άδικα, δηλαδή όταν θα πάω να κλέψω κάτι, γνωρίζω ότι είναι άδικο αυτό που κάνω, παρά την ενέργεια. Αλλά το γνωρίζω. Άρα σημαίνει ότι έχω το δίκαιο μέσα μου και ξέρω πότε το αναγνωρίζω και πότε όχι.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Το παραβιάζω.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ακριβώς.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Εγώ θα ήθελα να πούμε κάτι. Αυτή τη στιγμή όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε Κράτος, κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο, μας κατακλέβει. Έτσι;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Με πολλούς τρόπους.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Και αυτό με πολλούς τρόπους και σε καθημερινή βάση και έτσι έχουμε φτάσει σε ακραία σημεία. Άρα βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καθόλου δικαιοσύνη. Δηλαδή, δεν υπάρχει καν, δεν υφίσταται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Θα ήταν, κυρία Λαμπάρα, άδικο να πούμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εντελώς έλλειψη. Γιατί υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει και είναι υπέρ του δικαίου πραγματικά. Όπως η αθωωτική απόφαση του προέδρου μας, το 2013, που εκεί φυσικά έδρασε όχι η συνείδηση του δικαστή, όπως ορίζει και ο ποινικός κώδικας, αλλά έδρασαν τα στοιχεία και οι αποδείξεις που έφερε εκείνη την ημέρα. Οπότε σίγουρα υπάρχουν δικαστές που μπορούν και λειτουργούν, όσο τέλοσπάντων μπορούν.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Ναι, αλλά σαν Έλλην πολίτης, εγώ τώρα ας πούμε τώρα αναφέρομαι, ντρέπομαι να μετράω στα δάχτυλα αποφάσεις κάποιων ανθρώπων δικαστών, έτσι;
Που η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική, να δρα τελείως διαφορετικά και να κινείται τελείως διαφορετικά. Δεν μπορούμε να μετράμε κάποιες αθωωτικές αποφάσεις που δε γινόταν και διαφορετικά, αυτό θέλω να πω.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Είναι σίγουρο αυτό και υπάρχει σίγουρα γραμμή. Είπαμε όταν ξεκινήσαμε την κουβέντα, ότι η δικαιοσύνη και οι δικαστές, διορίζονται. Άρα καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν από πίσω πολιτικά συμφέροντα, οικονομικά, πελατειακά. Υπάρχουν πάρα πολλά συμφέροντα.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Αυτό ήθελα να τονίσουμε.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Και φυσικά πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες, ότι αν δεν δράσουμε εμείς, δε θα αλλάξει τίποτα από όλο αυτό το σάπιο που ζούμε. Γιατί - πραγματικά – είπαμε, δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Θα υπάρξει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όταν θα ελέγχεται και η ίδια η δικαιοσύνη. Γιατί σας είπα και πριν, ότι δε γίνεται να γίνεται διορισμός του προϊστάμενου του Αρείου Πάγου και των εισαγγελέων και μετά να μιλάμε ότι θα παίρνουν αποφάσεις, τουλάχιστον για τις μεγάλες υποθέσεις θα πω εγώ. Και δε θα βάλω τις μικρές υποθέσεις που είναι μικροσυμφέροντα και δεν είναι μεγάλα πολιτικά συμφέροντα. Άρα καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει καμία αξία και φίλτρο, όπως είπαμε πριν. Όπως διάβασε και η κυρία Θεοδωροπούλου για τη δικαιοσύνη μέσα στο αξιακό σύστημα. Και οι αποφάσεις όλες αυτές που βγαίνουν, δεν είναι σε καμία περίπτωση δημοκρατικές, ιδίως όταν βγαίνουν στο όνομα του ελληνικού λαού.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μάλιστα. Τι μπορεί να αλλάξει με την «Ελλήνων Συνέλευσις»; Αλλάζουμε κάτι;

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και μπορώ να σταθώ στο σημείο που έκλεισε η προηγούμενη συνομιλήτρια και συνυποψήφια στην Ξάνθη, ότι ο πολίτης πρέπει να αναλάβει δράση. Αυτός είναι ο αστάθμητος παράγοντας, αυτός ήτανε πάντα ο αστάθμητος παράγοντας, που όταν λειτουργούσε πραγματικά σαν πολίτης – οπλίτης και για να μην παρεξηγηθώ, ο οπλίτης, θεωρούμε ότι είναι αυτός που προστατεύει την πολιτεία του και όχι αυτός που πολεμάει επεκτατικά ή με κάποιον άλλο τρόπο τέλος πάντων. Μιλάμε για έναν και είναι ένας αναγραμματισμός στην ουσία, που όλοι θα τον έχουν ανακαλύψει. Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, όταν ενωθούμε εμείς οι Έλληνες και πάρουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σαν «Ελλήνων Συνέλευσις». Γιατί το έχει πει πολλές φορές ο πρόεδρός μας, το λέμε κι εμείς κάθε φορά, δεν θέλουμε κομμάτι της Βουλής, δηλαδή να κομματιάσουμε και άλλο τους Έλληνες πολίτες. Θέλουμε βάση του αξιακού συστήματος που έχουμε θεσπίσει, που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο δεσμευτικά, το ξαναλέω και εμείς τουλάχιστον, ως υποψήφιοι, έχουμε υπογράψει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ότι θα πρέπει να εκτελέσουμε οτιδήποτε αναγράφεται μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις. Μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις, για να μην τις διαβάσω τώρα σε κομμάτι, υπάρχει ο έλεγχος, αυτός που είπαμε πριν ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος στο δικαστικό σώμα καταρχάς, γιατί αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε, όπως είπαμε για δημοκρατία. Άρα πρέπει να γίνει επιτροπή ελέγχου όλων των δικαστικών λειτουργών για τη δράση τους μέχρι σήμερα. Επίσης, κάτι που είναι πρωτόγνωρο και πρωτόγονο θα πω, είναι ότι ακόμα και σήμερα πολλά δικαστήρια, δεν μαγνητοσκοπούνται οι δίκες που συμβαίνουν εκεί πέρα και έχουν ένα γραμματέα που προσπαθεί να προλάβει το οτιδήποτε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Τα λεγόμενα, ναι.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Άρα με την «Ελλήνων Συνέλευσις», αυτό που μπορεί να αλλάξει, οτιδήποτε πρέπει να βιντεοσκοπείται, πρέπει να κρατείται αρχείο και να υπάρχει, φυσικά, επιτροπή που θα ελέγχει αυτά τα αρχεία, ώστε να βλέπει αν ο δικαστής εκτέλεσε σωστά και κατά γράμμα και κατά νόμο, οποιαδήποτε απόφαση εκτέλεσε, αλλά και γενικά για να γίνονται και σεμινάρια επάνω σε αυτά, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να επαναφέρουμε και να εφαρμόσουμε και τη διορθωτική, όπως είπαμε πριν και τη διανεμητική και την εθιμική δικαιοσύνη.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Ναι, είναι πολύ σημαντικό αυτό.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Άρα πρέπει να έχουμε εξαρχής και σίγουρα αποστασιοποιημένο από κάποιες καταστάσεις, το ίδιο το σώμα το δικαστικό.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Ναι, βέβαια. Καταρχάς θα πρέπει να υπάρχει το αρχείο όπως αναφέρατε, είναι το πιο λογικό που θα μπορούσε κάποιος, θέλει να κάνει κάποια έφεση, να μπορεί να ανατρέξει στο αρχείο ή να το ξαναδεί, να δει τι ακριβώς ειπώθηκε.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Ακριβώς. Και πρέπει να υπάρχει ευρυθμία στην πολιτεία και αναφέρεται στο 19 κεφάλαιο των προγραμματικών δηλώσεων, που μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης… Μπορεί να ανατρέξει και κάθε ακροατής, στις προγραμματικές δηλώσεις που είναι δημόσια στο διαδίκτυο, στο κεφάλαιο 19 που μιλάει για τους δικαστές και να δει ακριβώς – όχι τι θέλει η «Ελλήνων Συνέλευσις», γιατί η «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν είναι δικιά μου ή του κυρίου Αρτεμίου Σώρρα, είναι όλων των πολιτών και όλοι πρέπει να λάβουνε γνώση ώστε να ενταχθούν σε αυτόν τον αγώνα απελευθέρωσης, για να πάρουμε πίσω το δίκαιο, μάλλον πίσω τη δικαιοσύνη μέσω του δικαίου του ίδιου του ανθρώπου.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μάλιστα. Θα θέλατε να κλείσετε; Γιατί εμείς θέλουμε να κλείσουμε με εσάς. Θα θέλαμε εσείς να απευθύνετε ένα κάλεσμα.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Το κάλεσμα, κυρία Θεοδωροπούλου, κυρία Λαμπάρα, δεν είναι τωρινό. Είναι από τότε που ήρθε και σαν πρώτος εργάτης, σαν πρωτεργάτης ο πρόεδρός μας, ο Αρτέμης Σώρρας, που κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλύσουμε και τη δικαιοσύνη, πώς έχει συμπεριφερθεί στον πρόεδρό μας. Εμείς δεν καλούμε απλά τον πολίτη να έρθει να μας ψηφίσει ή απλά να καταλάβει ότι με εμάς θα αλλάξει κάτι. Πρέπει ο ίδιος να καταλάβει ότι είναι η αλλαγή. Πρέπει ο ίδιος να δώσει φωνή στη φωνή του και να καταλάβει ότι μόνο με την ένωση Ελλήνων, μπορούμε να πάρουμε πίσω οτιδήποτε μας έχουν κλέψει όλοι αυτοί οι αλλογενείς που διοικούν τον τόπο μας από αρχές του νεότερου νεοσύστατου κράτους της Ελλάδας. Οπότε, το κάλεσμα μπορεί να γίνει σε τοπικούς δημοτικούς οργανισμούς, που εκεί πέρα υπάρχει όλη η πληροφόρηση. Εγώ, βρίσκομαι στην Ε.ΣΥ. Λαυρεωτικής και μπορεί ο κάθε πολίτης να αναζητήσει και τη σελίδα μου και στο Facebook και στο διαδίκτυο, Καλλέργης Ηλίας, όπως γνωρίζουνε. Και μπορούμε να τους λύσουμε απορίες που έχουν γεννηθεί και μέσω της παραπληροφόρησης που υπάρχει τόσα χρόνια από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Και χαίρομαι, τελευταία και δίνω το λόγο σε εσάς, που υπάρχει μια τέτοια φωνή, το Ράδιο Έλευσις, που δίνει φωνή στον πολίτη πραγματικά, ώστε να ακουστούν αλήθειες που πολλοί δεν μπορούν ακόμα να τις ενστερνιστούν.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μάλιστα. Ηλίας Καλλέργης. Ο κύριος Ηλίας Καλλέργης, υποψήφιος βουλευτής με την «Ελλήνων Συνέλευσις» στον τομέα Α’ ανατολικής Αττικής.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που ήσασταν μαζί μας απόψε.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω. Να σας πω ότι είμαι στη διάθεσή σας όποτε θελήσετε, να μιλήσουμε για τέτοια σημαντικά θέματα που αφορούν κάθε πολίτη.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Θα ήθελα εδώ να δούμε, να κάνουμε ένα ραντεβού για να μας πείτε αυτό που αναφέρατε πριν, σχετικά με την ιστορία και τις δίκες που έχει περάσει ο κύριος Αρτέμης Σώρρας, μια και είστε ειδικός για τη δικαιοσύνη. Να μας κάνετε και μια ιστορική διαδρομή, δηλαδή αναφορά.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Εγώ να πω ότι δεν είμαι ακριβώς ειδικός. Είμαι όπως πρέπει να γίνει κάθε ένας Έλληνας πολίτης, ενημερωμένος πολίτης, ερευνώντας, γνωρίζοντας. Και χαριτολογώντας θα πω ότι θα πρέπει να πάρω πολύ περισσότερο χρόνο αν είναι να αναλύσουμε…

ΛΑΜΠΑΡΑ : Εννοείται, βέβαια. Γιατί το κομμάτι αυτό, είναι τεράστιο από μόνο του.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : … τις δίκες του προέδρου μας, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι μια πολιτική δίωξη και μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Ωραία λοιπόν. Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας, σύντομα. Θα το κάνουμε αυτό πάρα πολύ σύντομα. Θα σας καλέσουμε στο στούντιο να σας αφιερώσουμε όσο χρόνο χρειαστείτε για να μπορέσουν να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες, τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Χαρά μου.

ΛΑΜΠΑΡΑ : Να είστε καλά.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Τιμή μας που βρεθήκατε εδώ, στο Ράδιο Έλευσις.

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ : Να είστε καλά, δύναμη – φως, δίκαιη ανατολή να έχετε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ : Δίκαιη ανατολή σε όλους. 

απομαγνητοφώνηση: Ιακώβου Αναστασία

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ