Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Με ποιο τρόπο "νοιάζονται" για την υγεία μας;


Πολλές φορές μιλάμε για το συναίσθημα και τη λογική που μας συνεπαίρνουν, πως τις περισσότερες φορές επικρατεί το συναίσθημα αντί της λογικής και δεν βλέπουμε σωστά, καθαρά.

Βλέπαμε τον καθηγητή που έβγαινε και μιλούσε για θανάτους πριν λίγο καιρό, και τους περισσότερους τους έπιανε μια συγκίνηση, μια θλίψη, για το τι βιώνουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Ταυτίστηκαν κάποιοι και θεώρησαν πως κάνοντας ακριβώς ότι μας λένε οι ειδικοί θα τους σώσουμε...

Πόσο υποκρισία ποια... Εκατοντάδες άρθρα για τη ψυχολογία των γερόντων, τα περισσότερα μας συγκίνησαν, μας έβαλαν σε σκέψεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και όλος ο επαγγελματικός πολιτικός κόσμος κόπτεται για την τρίτη ηλικία και το να μη "μπουκώσει" το σύστημα υγείας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους... Πόσο υποκρισία τελικά, από όλους μας.

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους από πιθανή μετάδοση του ιού και να τους στηρίζουμε ψυχολογικά

Πως όμως προστατεύουμε τη τρίτη ηλικία, αφήνοντας 606.280 συνταξιούχους με μεικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, χωρίς δωρεάν φάρμακα; Πως δείχνουμε έμπρακτα πως νοιαζόμαστε γι’ αυτούς;

Συνέχεια η κυβέρνηση μιλάει για το πρόβλημα του συστήματος υγείας, και το μόνο που κάνει είναι να δίνει λεφτά σε διάφορους φορείς και κανάλια για προγράμματα όπως το παραπάνω, για τη διαφήμιση και ενημέρωση των πολιτών.

Έχει τονισθεί πολλές φορές πως αν όλα αυτά τα χρήματα πήγαιναν στο σύστημα υγείας (εθνικό δεν θα το αναφέρω επ΄ουδενί) θα είχαμε λύσει αρκετά προβλήματα του παρελθόντος. Όμως προτίμησαν να τα δώσουν στα κανάλια και να αφήσουν το σύστημα υγείας.

Μάλιστα, πολιτική δέσμευση του ΠΘ ήταν πως θα συνεχιστεί η παροχή δωρεάν φαρμάκων στους συνταξιούχους που τους έκοψαν τον ΕΚΑΣ. Θα μείνει όπως κάθε φορά σε εξαγγελίες, ή θα περάσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση; Αλλά και να την κάνει, θα είναι κάτι ακόμα που παρατείνεται και δεν μένει εσαεί. Οπότε απλά χρυσώνει το χάπι, τίποτα παραπάνω.

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει κρατήσει την «υπόσχεση» αυτή, όπως και άλλες φυσικά πολλές, που ξεχάσαμε γρήγορα. Δεν έκανε δηλαδή όπως στις αρχές του χρόνου νομοθέτημα με τον  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4655 νόμο στο Τεύχος A’ 16/31.01.2020 (ΦΕΚ).

Τι προβλέπει ο νόμος που ισχύει μέχρι και σήμερα και μιλάει για τη κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας που κυρώθηκε με τον ν. 4564/2018 (Α΄ 170) και άλλες διατάξεις. (είδατε πόσο δυσνόητους και παραπλανητικούς παρασκευάζουν τους νόμους;) 

Άρθρο δεύτερο
Ρυθμίσεις για πρώην δικαιούχους Ε.Κ.Α.Σ.

1. Σε όσους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), στερήθηκαν οριστικά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ. με ημερομηνία οριστικής κατάργησής του την 31η.12.2019, εφαρμόζεται ως αντισταθμιστικό μέτρο για το χρονικό διάστημα από 1.1.2020 μέχρι την 31η.12.2020, η πλήρης απαλλαγή τους από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

2. Η διάταξη της παραγράφου 1 τίθεται σε ισχύ από 1.1.2020.

Όπως βλέπετε, δεν προβλέπει τίποτα άλλο από τη κατάργηση του αντισταθμιστικού μέτρου στο τέλος του έτους, δηλαδή σε δύο μέρες.

Τώρα πως γίνεται να έχεις την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να μη μπορείς να κάνεις μια νομοθετική ρύθμιση στα τόσα νομοθετήματα που παράγουν, ας αναρωτηθείτε όλοι. Μιας και εμείς γνωρίζουμε και ενημερώνουμε καθημερινά για όλα αυτά που μπορούν να κάνουν και δεν κάνουν, αλλά και για όσα κάνουν ενώ δεν θα έπρεπε.

Μια από τις τεράστιες διαφορές μας, είναι πως εμείς δεν εξαγγέλλουμε, αλλά έχουμε καταθέσει δεσμευτικά με νομικές κυρώσεις τις προγραμματικές μας δηλώσεις, που πρέπει να διαβάσει κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ.

Διαβάστε το κεφάλαιο 4.0 και 13.0 των προγραμματικών δηλώσεων που έχει καταθέσει η Ελλήνων Συνέλευσις στον Άρειο πάγο στις 4/9/2015 με αρ πρωτ 6199/2015 για να σας γίνει αντιληπτή η διαφορά στο ενδιαφέρον για τον Έλληνα πολίτη και την υγεία αυτού:


Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι μας επιφυλάσσει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Σύστημα ή καθεστώς;
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

 Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ