Μπήκε στη ζωή των Ελλήνων σαν επιτροπή διαχείρισης του τάχα αποθέματος των 32 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. (έχουμε στους τελευταίους κρατικούς προϋπολογισμούς 600 δις στα έσοδα ως δάνεια)
Είναι η Επιτροπή Πισσαρίδη, μια ακόμα ομάδα ειδικών που θέλουν και αυτοί όπως όλοι οι τηλε - ειδικοί, το καλό μας.
Από την άλλη, οι Έλληνες, που μάχονται να προστατεύσουν, δεν τη γνωρίζουν αυτή την επιτροπή, ούτε φυσικά θα μάθουν ποτέ το σύνολο των προτάσεων τους για τα οικονομικά της χώρας. Θα βιώσουν απλά τις προτάσεις αυτές, την ώρα που θεωρούν ιδανική για την εξαθλίωση τους.
Είναι κυβερνητικό πρόγραμμα; Τι μας λέει ο πρωθυπουργός της χώρας αποποιούμενος τις προτάσεις της επιτροπής;
"Αυτή η έκθεση δεν αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα δεν είναι πολιτικό κείμενο και γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική, μάλλον θα έλεγα την κομματική, αντιπαράθεση γιατί προφανώς είναι μια έκθεση η οποία θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και δεν θεωρώ αυτονόητο ότι θα συμφωνήσουν όλοι με όσα γράφονται σε αυτό το κείμενο. Αλλά -θέλω να τονίσω- ότι είναι ανεξάρτητη οικονομική έκθεση. Είναι ένα κείμενο αναφοράς στο οποίο κάθε πολίτης, η ελληνική κοινωνία, τα κόμματα, οι φορείς της αγοράς, της κοινωνίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπορούν να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή και να το συμβουλεύονται", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ας δούμε όμως κάποιες από τις 20 προτάσεις της επιτροπής των ειδικών για να καταλάβουμε όλοι μας πως η σωτηρία τελικά, δεν είναι των πολιτών, αλλά των εσωτερικών οικονομικών συμφερόντων της χώρας αλλά και έξωθεν παράγοντες.
Σύμφωνα με την έκθεση Πισσαρίδη (σελ. 106) και τον συνοδευτικό Πίνακα 4.3, η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να μειωθεί κατά 3,3% του ΑΕΠ και η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1,8% του ΑΕΠ! Δηλαδή, όπως σημειώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ σε σχετική αναφορά της, προτείνει συνολική ετήσια μείωση για συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων ύψους 5,1% του ΑΕΠ. Και στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση της επιτροπής Πισσαρίδη, οι συντάξεις θα μειωθούν έως και 35%, ενώ οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έως και 20%!
Η πρόταση στη σελίδα 106 και ο Πίνακας 4.3 με τις δαπάνες και τις μειώσεις:
«Είναι σημαντικό, κατά την ερχόμενη δεκαετία, να μην εκτροχιαστεί η χώρα από την πορεία αυτή, έτσι ώστε η συνταξιοδοτική και μισθολογική δαπάνη του δημοσίου ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειωθεί σταδιακά, συγκλίνοντας προς τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και κλείνοντας μερικώς την ψαλίδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους κινδύνους που προέρχονται από την τρέχουσα κρίση της πανδημίας και την επίπτωσή της στην πορεία του ΑΕΠ»
Σύστημα ή καθεστώς;
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.
Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου