Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Χωρίς καμία οργάνωση έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο της Λαυρεωτικής

Μια είδηση που "πέρασε και δεν ακούμπησε" λίγο πριν τις γιορτές, ήταν και ο αποκλεισμός μιας ολόκληρης πόλης χάριν της επισκέψεως της "αρίστης" υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων, κας Κεραμέως.

Κανείς από τους πολίτες της πόλης, περίμενε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, παρά τις μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που ήταν για δύο μέρες έξω από το τεχνολογικό πολιτιστικό πάρκο Λαυρίου, με αποστολή την προστασία της συνόδου πρυτάνεων που για φέτος, έγινε σε συνεδριακό χώρο του Τ.Π.Π.Λ.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Δεκεμβρίου 2021.
Επισκέπτες, οικιστές, αλλά και πολίτες της Λαυρεωτικής που είχαν κατεύθυνση προς το Λαύριο, αλλά και όσοι ήθελαν να φύγουν από εκεί, βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν από την μία μεριά στα φανάρια που οδηγούν προς την ΔΕΗ Λαυρίου, είδαν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων τους, που είχαν κλείσει τη μοναδική λεωφόρο που οδηγεί στην πόλη του Λαυρίου. Το ίδιο θέαμα αντίκρισαν και οι πολίτες που ήθελαν να φύγουν στην έξοδο της πόλης. (Φωτογραφία 1η)

Φωτογραφία 1η

Ο αναίτιος αποκλεισμός της πόλης, αποδόθηκε σε μια μικρή συγκέντρωση φοιτητών που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά έξω από τον χώρο της συνόδου. Απαίτηση των ίδιων, ήταν να συνομιλήσουν με την υπουργό παιδείας που είχε καταφθάσει στη σύνοδο. Κάτι που φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού της πόλης, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το λόγο αποκλεισμού, αλλά ούτε και για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος. Σε αυτό το σημείο, να πω πως υπήρχε τρόπος - αν ήθελαν να "προστατεύσουν" την σύνοδο, και παράλληλα να δείξουν έστω το ελάχιστο ενδιαφέρον σε όσους ήθελαν να μπουν ή να βγουν από την πόλη του Λαυρίου.

Σε παρέμβαση μου στο ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ για το συμβάν, μιας και βρέθηκα στο πρώτο "μπλόκο" της εισόδου της πόλης και συνομίλησα με αστυνομικούς, αναφέρθηκα στο περιστατικό και έδωσα την δική μου πρόταση για το άνοιγμα του δρόμου. Κάτι που γνωστοποίησα και στην δημοτική αρχή μέσω διαδικτύου την ώρα που ήταν σε διαβουλεύσεις με την αστυνομία για το άνοιγμα του δρόμου.

Ο δρόμος τελικά, δόθηκε στην κυκλοφορία τουλάχιστον 8 με 9 ώρες μετά την ώρα που αστυνομικοί έβαζαν τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή για να πάνε μέσω Συντερίνας στο Λαύριο, από έναν δρόμο που όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία δεν ήταν και η πιο ασφαλής επιλογή.

Οι κινήσεις της κεντρικής κυβέρνησης να αποκλείσει με αυτό τον τρόπο και χωρίς καμία οργάνωση μια ολόκληρη πόλη, δείχνει πολλά και όχι "καλά". Περισσότερο όμως, δείχνει τον πανικό της και την προσπάθεια της να κρατηθεί στην εξ ουσία... Αγνοώντας τις ανάγκες της ουσίας που είμαστε όλοι εμείς.

Ως πότε θα αφήνουμε τέτοιους αντιπροσώπους να διαφεντεύουν τις ζωές μας; Να αποκλείουν ολόκληρες πόλεις για τη δική τους ασφάλεια;;; Στο συγκεκριμένο συμβάν, από τη στιγμή που θα μπορούσαν να έχουν ανοιχτό τον δρόμο ασφαλίζοντας παράλληλα τη σύνοδο και προτίμησαν να διαπράξουν παρακώλυση κυκλοφορίας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι.
Η αστυνομία για την κακή διαχείριση και ο δήμος Λαυρεωτικής, διότι ολιγώρησε στο να παρέμβει αποφασιστικά και να δώσει λύση στην ταλαιπωρία δημοτών και επισκεπτών.

Επειδή όμως γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα του 2021, δεν πρόκειται κανείς να αναλάβει την ευθύνη, θα πρέπει να αναλάβουμε δράση εμείς. Οι πολίτες κάθε δήμου αρχικά, παίρνοντας μέρος στις αποφάσεις που αφορούν όλους μας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των τοπικών δημοτικών οργανισμών "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" που είναι και η πηγή της δημοκρατίας. Ένα πολιτικό και όχι κομματικό στέκι για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τις κομματικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με λίγα λόγια.

ΜΗΝ ΑΡΓΕΊΤΕ. ΔΩΣΤΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ.

Καλλέργης Ηλίας υποψήφιος βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής.

 Ελλήνων Συνέλευσις, για να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς.
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ