Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ας μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Μόνο λίγες μέρες πέρασαν από την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου 1948). Δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν για όλους τους ανθρώπους ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες, αναξιοπρέπεια, και τελικά περιφρόνηση των δικαιωμάτων μας ως ανθρώπους, ως πολίτες.

Στις μέρες που βιώνει η ανθρωπότητα και με όλους αυτούς τους περιορισμούς που δεχόμαστε καθημερινά κάποιοι κάνουν λόγο για τα δικαιώματα αυτά - έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί τουλάχιστον - και αρκετοί είναι αυτοί που τα επικαλούνται σε νομικές υποθέσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα 30 άρθρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως υπογράφτηκαν το 1948 στις 10 Δεκεμβρίου στο Παρίσι μετά από γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά και την διαφορά του δικαιώματος από το δίκαιο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα λοιπόν, θεωρούνται διεθνή (εφαρμόζονται και ισχύουν παντού) και διαφυλάσσουν την ισότητα (ισχύουν τα ίδια για όλους). Το δόγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει επηρεάσει εμφανώς το διεθνές δίκαιο, καθώς και τα εθνικά συντάγματα, τις πολιτικές των κρατών και τη δράση μη κυβερνητικών οργανισμών και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημόσιας τάξης ανά τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο, με την βοήθεια του κου Αλαμπάνου Δημήτρη, συνυποψηφίου μου στην Α' Ανατολικής Αττικής, θα δούμε πως το δικαίωμα πραγματικά επηρεάζει το ανθρώπινο δίκαιο, το οποίο πηγάζει από τον ίδιο τον άνθρωπο - πολίτη.

Όταν μια πολιτεία σου δίνει δικαιώματα, σου στερεί απευθείας το δίκαιο σου...

"Όταν εμείς σήμερα μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα που κάποιοι μας παραχώρησαν , αυτομάτως αποδεχόμαστε ότι έχουν στερήσει το δίκαιο μας "

Ας δούμε όμως ένα - ένα τα δικαιώματα αυτά που κάποιοι μας παραχώρησαν, στερώντας μας επί της ουσίας το δίκαιο μας. Κάτι που οι περισσότεροι αποδεχτήκαμε και να τα αποτελέσματα που βιώνει όλος ο πλανήτης.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948
ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.

Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.

Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.

 Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη. 

Επειδή, με τον καταστατικό Χάρτη, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας. 

Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.Επειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση,.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διακηρύσσει ότι η παρούσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και
των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

ΑΡΘΡΟ 1
'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

Κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Παντού υπάρχει αναξιοπρέπεια, ανελευθερία παραλογισμός και κανένα ίχνος συνείδησης. Τα παραδείγματα χιλιάδες...

ΑΡΘΡΟ 2
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή
κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας. 

Ένα άρθρο, που πραγματικά με τις σημερινές συνθήκες παγκόσμια δεν θα έπρεπε να υπάρχει εδώ... Εφόσον δεν τηρείται από κανένα μέρος. Σήμερα ένας από τους χειρότερους πολέμους που δέχεται ο άνθρωπος είναι επειδή ελεύθερα και χωρίς διάκριση, επικαλείται τα παραπάνω...

ΑΡΘΡΟ 3
Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

Μάλλον δεν αναφέρονται σε χώρες που δεν έχουν δικαίωμα ούτε στην ζωή, αλλά ούτε και στην ελευθερία, βλέπε Βόρεια Κορέα.

ΑΡΘΡΟ 4
Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται. 

Απαγορεύονται τόσο όσο να μην επηρεάζουν τα επιχειρηματικά σχέδια. Όλοι γνωρίζουν πως μεγάλες πολυεθνικές χρησιμοποιούν χιλιάδες παιδιά σε καθεστώς δουλείας... Δεν έχουν κάνει κάτι... Ίσως επειδή ακόμα ο υπόλοιπος κόσμος ψωνίζει από αυτές.

ΑΡΘΡΟ 5
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική. 

Κάτι που θα έπρεπε να διδάσκεται και στις αστυνομικές σχολές ανά τον κόσμο... Μάταια....

ΑΡΘΡΟ 6
Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.

Ο Καθένας εκτός από την ΑΑΔΕ στη χώρα του ποτέ!!!

ΑΡΘΡΟ 7
'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

Σωστά... Εκτός αν έχεις ακαταδίωκτο για πολιτικούς, δικαστές, ιατρούς, τραπεζίτες κ.ο.κ
Αλλά μιας μιλάμε για προστασία του νόμου... 

Τάδε έφη Θεοχάρης: Ο δυνατός έχει ότι θέλει.


ΑΡΘΡΟ 8
Καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.

Σε ποια δικαιοσύνη θα ρωτήσει κάποιος και δεν θα έχει και άδικο. Εισαγγελείς παρεμβαίνουν για το γατάκι στη Νήσυρο και για τα εξόφθαλμα κάνει την Παγώνη... Το παγόνι λαϊκιστή... 

ΑΡΘΡΟ 9
Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα. 

Εδώ θα μπορούσα να βάλω δεκάδες παραδείγματα παράνομης κράτησης. Αλλά δεν μπορώ να μη θίξω την παράνομη με χαλκευμένες κατηγορίες κράτηση του εκλεγμένου προέδρου μας, Αρτέμη Σώρρα. Όπως και σε κάθε άρθρο θα μπορούσα να το βάζω, μιας και έχουν καταπατηθεί δεκάδες από αυτά στην υπόθεση "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ"

ΑΡΘΡΟ 10
Καθένας έχει δικαίωμα με πλήρη ισότητα να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.

Εκτός από τους πολιτικούς και όσους έχουν ακαταδιώκτο.... για το καλό μας!!!

ΑΡΘΡΟ 11
1. Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
2. Κανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.

Εδώ μιλάει για το τεκμήριο της αθωότητας αρχικά και σαφώς θα αναφερθώ πάλι στον χειρισμό των ΜΜΕ, αυτή την φορά για την υπόθεση του προέδρου μας, όπως και για όσες παραλήψεις έχουν συμβεί στην υπόθεση αυτή. Όλα τα κανάλια μιλούσαν για τον "καταδικασμένο" απατεώνα... Έλα μου όμως που τελικά βγήκαν για άλλη μια φορά ψεύτες...

ΑΡΘΡΟ 12
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

Και τελικά οι νόμοι είναι αυτοί που είναι αντίθετοι στην προστασία της ιδιωτικής ζωής... Κάντε πως κοιμάστε καλύτερα.

ΑΡΘΡΟ 13
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.

Στις μέρες της πανδημίας όμως αυτά δεν ισχύουν... Είναι ανθρώπινα δικαιώματα a' la carte. Τώρα χρειαζόμαστε πιστοποίηση πως είναι κάποιος υγιής και μετά μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο... Για την ώρα. Τώρα για το εσωτερικό του κράτους, θα πρέπει ο πολίτης να αναζητήσει πού θα έχει μικρότερα δημοτικά τέλη για να μεταδημοτεύσει.

ΑΡΘΡΟ 14
1.Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.

Εκτός αν είσαι ο Οτσαλάν στην Ελλάδα.... Εκεί, θα σε δώσουν οι ίδιοι παρότι γνωρίζουν τα αποτελέσματα της πράξης αυτής.

ΑΡΘΡΟ 15
1. Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.

Εδώ καλά ως τη πρώτη παράγραφο. Δεν μπορεί κάποιος να υπάρχει που δεν είναι απευθείας από το γένος του. Αιματολογική συνέχεια όπως μας αποκαλύπτει η ετυμολογία της λέξεως ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
Και σωστά, κανείς δεν μπορεί να την στερηθεί. Αλλά το δικαίωμα να αλλάξει; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Αφού είπαμε, είναι η αιματολογική συνέχεια του γένους του, να αλλάξει σε τι;;; 

Αυτό το θέμα έχει να κάνει με τους νομικούς όρους ιθαγένεια και υπηκοότητα, αλλά και τον τρόπο που διδάσκονται στα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

ΑΡΘΡΟ 16
1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του
γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.

Ένα άρθρο ειδικά για τον λεγόμενο δυτικό πολιτισμό, μιας και σε ισλαμικές χώρες τα κορίτσια δεν έχουν και τόσο ελεύθερη βούληση να αποφασίσουν. Όλος ο κόσμος γνωρίζει...

ΑΡΘΡΟ 17
1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

Αυτό το άρθρο είναι τόσο παλιό που το πρόλαβε η παγκοσμιοποίηση... Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών στη χώρα μας και ο υπουργός ανάπτυξης, λέει πως δεν υπάρχει πουθενά ιδιοκτησία στην Ευρώπη. Πότε είπαμε πως θα το καταργήσουν αυτό;

ΑΡΘΡΟ 18
Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

Έχει τηρηθεί τόσο που κάθε μήνα έχουμε έναν θρησκευτικό πόλεμο πάνω στον πλανήτη. Τελικά το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης έχει πάει περίπατο. Η κάθε αντίθετη σκέψη διώκεται και τελικά φυλακίζεται. Κάποιοι θεωρούν ακόμα πως η σκέψη δεν φυλακίζεται...

ΑΡΘΡΟ 19
Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

Στο ιατρικό απάρτχαιντ που ζούμε τα τελευταία χρόνια φαίνεται ξεκάθαρα η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου. Μιας και επιστήμονες αναγνωρισμένης αξίας φιμώνονται και η γνώμη των ειδικών των εταιριών διαφημίζεται. Τελικά εμφανίζονται και τα fact chek και η οποιαδήποτε αντίθετη πληροφορία δεν βοηθάει στο αφήγημα τους, καταπνίγεται!

Χαμός στον αέρα του ANT1 για την ασφάλεια των εμ👇👆👈 – «Δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση»

ΑΡΘΡΟ 20
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.

Αυτά είναι ξεπερασμένα δικαιώματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Ίσως του Woodstock. Ειρηνικά ξεκινάνε όλες οι συναθροίσεις.

ΑΡΘΡΟ 21
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός επί ίσοις όροις στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.

Κατευθείαν καταργείται το δίκαιο της εκπροσώπησης με την 1η παράγραφο και έρχεται το δικαίωμα της αντιπροσώπευσης. Στη 3η παράγραφο, απλά γελάει ο κόσμος με τις τίμιες εκλογές. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα που έξι και τέταρτο κλείνουν οι κάλπες και έξι και μισή ανακοινώνουν τα αποτελέσματα μιας ιδιωτικής εταιρίας που παράνομα λαμβάνει μέρος στη διαδικασία, μιας και είναι η μοναδική στο είδος της...

ΑΡΘΡΟ 22
Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία,ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Κοινωνική προστασία... Πού να την βρει κανείς και πόσα παραδείγματα να θυμηθεί για την δήθεν προστασία του ατόμου...

ΑΡΘΡΟ 23
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργεία.
2. ' Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Εδώ είναι αποκλειστικό προνόμιο των εργατοπατέρων... Που τόσα χρόνια πολεμάνε για τα εργατικά δικαιώματα και τελικά είμαστε χειρότερα από το 1999. Ποιος να προασπιστεί τα συμφέροντα σου;;; Οι συνδικα ληστές;

ΑΡΘΡΟ 24
Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.

Πείτε το στις υποανάπτυκτες χώρες όπως μας λέτε...  Άμα ζούσε ο Σερπιέρι θα άλλαζε το άρθρο αυτό!

ΑΡΘΡΟ 25
1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και γιαόλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.

Φυσικά πρώτα έχει σημασία να είσαι νομοταγής πολίτης και να πληρώνεις τις υποχρεώσεις που έχεις. Εις τριπλούν πολλές φορές. Και αφού το κάνεις, αν σου μείνει τίποτα, έχεις το δικαίωμα για όλα τα παραπάνω. Τα αυτονόητα...

Κόβεται η ασφάλεια στους ανέργους μαθαίνω! 

ΑΡΘΡΟ 26
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
2. Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
3. Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.

Το δωρεάν δεν αποσαφηνίζει... Αλλά στη τελική, άλλα βλέπουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη... Λίγες και περιορισμένες οι επιλογές. Εκπαιδεύσου να είσαι χρήσιμος στο καθεστώς. 

ΑΡΘΡΟ 27
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.

Αρκεί να είσαι αριστερός. Οι δεξιοί είναι ακραίοι. Τάδε έφη κάποιος αριστερός φιλόσοφος.

ΑΡΘΡΟ 28
Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.

Ακούτε κυβερνήσεις ανά τον κόσμο;;; Ρε ποιοι τα έγραψαν αυτά;

ΑΡΘΡΟ 29
1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να
ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

Και εδώ, λίγο πριν τελειώσουν τα άρθρα, στην ουσία τα αναιρεί ο περιορισμός στους νόμους. Αμοιβαιότητα και σεβασμός, δυο λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν για κάθε περίπτωση. Γενικό καλό όμως για ποιους;

ΑΡΘΡΟ 30
Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.

Εκτός εάν είσαι εκλεγμένη (;) κυβέρνηση σε κάποια χώρα και κάνεις - όπως εδώ - ό,τι σου καπνίσει...

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εντελώς θεωρητική η συγκεκριμένη διακήρυξη και τελικά όντως ζούμε σε έναν ανάποδο κόσμο που σε όσα γράφει,στην πραγματικότητα συμβαίνουν τα αντίθετα. Σαν κάποιος να μας προειδοποιούσε από το 48΄ κιόλας, ποια θα είναι τα δικαιώματα που θα χάσουμε... Δίνοντας το δίκαιο μας γι' αυτά.

Να μιλήσουμε λοιπόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα τώρα; ή να πάρουμε πίσω το δίκαιο μας;


Τώρα, που έχει έρθει η ώρα ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί  τι συμβαίνει στη πραγματικότητα και να πάρει θέση. Να πάρει θέση για το ίδιο το δίκαιο και την υπεράσπιση αυτού.

Η μοναδική οντότητα που σου δίνει τη δυνατότητα αυτή, είναι ο παγκόσμιος ανθρωποκεντρικός οργανισμός και εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις". Ο ανθρωποκεντρικός οργανισμός όλων των πολιτών και το όχημα για την νόμιμη διεκδίκηση μέσω πραγματικά διαφανών δημοκρατικών εκλογών. Εκλογών που πρέπει να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ως εκλογικός αντιπρόσωπος. Να ελέγχουμε μια φορά καθολικά όσους τόσα χρόνια μας ελέγχουν διαρκώς.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και εσύ 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ