Η Δημοκρατία έτσι όπως την έχουμε μάθει, είναι ένα πολιτικό σύστημα όπου ο λαός έχει την εξουσία άμεσα, ή έμμεσα. Άσχετα αν οι περισσότεροι πολίτες έχουν ξεχάσει το άμεσα, και έχουν αρκεστεί στο έμμεσα.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως τα κόμματα εξ-ουσίας ή μη, καταχράζονται την ιερή αυτή λέξη της Δημοκρατίας, μιλώντας μάλιστα για αξίες και αρχές.
Με ποιο τρόπο;
Απλά διαβάζοντας και καυτηριάζοντας ένα «άρθρο» του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γ. Οικονόμου στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Γ. Οικονόμου: Η δημοκρατία χρειάζεται κόμματα αρχών
«Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως φορέα έκφρασης της συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας στη νεοελληνική ιστορία. Η Νέα Δημοκρατία αντέχει, παρά τις κατακλυσμιαίες αλλαγές, διότι διαθέτει ρίζες βαθιές στην ελληνική κοινωνία, συγκροτημένη ιδεολογία και διαχρονικό αξιακό σύστημα. Τα δέντρα που δεν έχουν στέρεες και υγιείς ρίζες τα τσακίζουν οι άνεμοι.
Η Ν.Δ κ. Οικονόμου, εκφράζει τις ορέξεις κάθε προέδρου σας. Οπότε αυτό αλλάζει κατά καιρούς. Αντέχει, επειδή αντέχουν αυτοί που σας χρηματοδοτούν, κρυφά και φανερά. Αντέχει ακόμα επειδή οι βαθιές ρίζες στο δημόσιο , βόλεψε τα ¨παιδιά της¨. Και αυτοί όσο και άσχημα να περνούν δεν ξεχνάνε. Αντέχει ακόμα επειδή δεν σας έχει πάρει χαμπάρι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σας, προσμένοντας στις ελπίδες που τάζετε και λέτε.
Γ. Οικονόμου: Η μακροημέρευση ενός κόμματος, με όρους πρωταγωνιστικούς, προϋποθέτει μαζικότητα και συλλογικότητα. Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν την πατρίδα, το έθνος και την κοινωνία. Τα δημοκρατικά κόμματα είναι επίσης θεματοφύλακες του πολιτεύματος, καθώς η εναλλακτική είναι είτε συνωμοτικοί κύκλοι είτε συνεταιρισμοί προαγωγής συμφερόντων.
Να προσθέσουμε κ Οικονόμου πως και τα απλήρωτα χρέη βοηθούν στην μακροημέρευση. Κόμματος και στελεχών. (Τους άλλους κυνηγάτε). Αν τώρα τα κόμματα υπηρετούν τη πατρίδα, το έθνος και την κοινωνία, αυτό θα το διαπιστώσει ο κάθε αναγνώστης, κάνοντας μια αναδρομή στις θέσεις που κράτησε το κόμμα σας σε σοβαρά εθνικά θέματα. (Κυπριακό-Μακεδονία-Αιγαίο)
Γ. Οικονόμου: Η Νέα Δημοκρατία, επειδή είναι κόμμα ευρείας λαϊκής βάσης, μακροημερεύει πρωταγωνιστώντας. Αυτό το έχει πετύχει διότι εκφράζει αρχές και αξίες ταυτισμένες με τον ελληνισμό στη μακρά ιστορική του διαδρομή. Ανθρωπιστικές, δημοκρατικές, φιλελεύθερες και πατριωτικές αρχές και αξίες, που προφυλάσσουν την κοινωνία από τις ακρότητες. Οι επιμέρους πολιτικές, για να βγάζουν νόημα και να οδηγούν κάπου, χρειάζονται σαφές ιδεολογικό έρεισμα, ώστε να αποκτήσουν λαϊκή στήριξη.
Εδώ κάπου σας χάνουμε κ. Οικονόμου. Για ποιες αξίες ταυτισμένες με τον Ελληνισμό μιλάτε. Πώς αυτές οι αξίες συνδέονται με τον ανθρωπισμό και την δημοκρατία; Και με ποιον τρόπου προφυλάσσουν την κοινωνία από ακρότητες;
Μήπως ξεχάσατε συμπολιτευτές σας που μας αποκαλούσαν «μογγόλους» ή με ποιο τρόπο μιλούσαν για τον Ω Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία; Μήπως ξεχάσατε πως δεν προφυλάξατε την κοινωνία με την πανδημία και αφήσατε να διαπραχτούν ακρότητες, δημιουργώντας στρατόπεδα διαχωρίζοντας τους πολίτες σε κατηγορίες. Καταπατήσατε το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πρόεδρος σας, πολεμάει τον νατιβισμό. Δηλαδή τους γηγενείς όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν. Πόσο ακόμα θα μας δουλεύετε;
Γ. Οικονόμου: Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τις πολιτικές καινοτομίες των Μπλερ και Κλίντον εμφανίστηκε μια μεταπολιτική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα χρειάζεται να μετασχηματιστούν και να λειτουργούν σαν εταιρείες: χωρίς δεσμευτικές ιδεολογικές αναφορές, εστιάζοντας αποκλειστικά στη διαχείριση και κρινόμενα μόνο από μετρήσιμους δείκτες. Στο μοντέλο αυτό ο πολιτικός μετατρέπεται σε CEO και η κυβέρνηση συγκροτείται και λειτουργεί με όρους επιχείρησης.
Γ. Οικονόμου: Η αντίληψη αυτή είναι πια ανεπίκαιρη και ατελέσφορη. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και μια σειρά άλλων χωρών δείχνουν ότι οι μεγάλες πολιτικές μάχες και τα κορυφαία διακυβεύματα του 21ου αιώνα είναι ιδεολογικά και αξιακά, όχι διαχειριστικά.
Η Δύση μάχεται ανυποχώρητα το ρωσικό δεσποτισμό και αναθεωρητισμό, παρότι οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μας είναι επίπονες. Ο αγώνας αυτός μπορεί να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση μόνο σε ιδεολογική και αξιακή βάση, καθώς, με κριτήρια οικονομικά και στενά υλικά, ίσως μοιάζει παράλογος. Συνεπώς, μόνο κόμματα βασισμένα σε αρχές και αξίες μπορούν να ανταποκριθούν στη σύγχρονη πολιτική συγκυρία, διότι μόνο αυτά μπορούν να δικαιολογήσουν πειστικά στο λαό τις πολιτικές τους, να εμπνεύσουν τους πολίτες και να επιτύχουν σύμπνοια. Η υπεράσπιση του δυτικού πολιτικού και πολιτισμικού κεκτημένου είναι ζήτημα αρχών και αξιών που πηγάζουν από ιδεολογίες, όπως αποδείχθηκε περίτρανα ιδίως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαρχής θεμελίωσε σοφά τη θέση της Ελλάδας υπέρ της Ουκρανίας σε αξίες και ιδανικά.
Και όλα αυτά βολεύουν όλους εσάς τους βολεμένους. Γιατί να πεινάσετε με όσα δημιουργείτε, δεν υπάρχει περίπτωση, εσείς που υπηρετείτε την κοινωνία θα ζήσετε. Πόσο τραγικό ακούγεται.
Αλλά ακόμα όμως δεν μας έχετε πει σε ποιες αξίες αναφέρεστε. Γιατί αν είναι αυτές που είχε εκφράσει ένας άλλος συμπολιτευτής σας, τότε την κάτσαμε την βάρκα που λέει και ο απλός λαός.
Γ. Οικονόμου: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι δομικές ανακατατάξεις του 21ου αιώνα δημιουργούν κλυδωνισμούς. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών, το μεταναστευτικό, η κρίση της δημοκρατίας κ.ά. δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν με τη μεταπολιτική λογική των κομμάτων-επιχειρήσεων και των ευκαιριακών πολιτικών σχηματισμών αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται με την προσθήκη επιπλέον πολιτικών αδιεξόδων. Σε ένα κόσμο που στροβιλίζεται επικίνδυνα, χρειάζονται κόμματα με στέρεα θεμέλια στην ιστορία και την κοινωνία. Κόμματα σαν τη Νέα Δημοκρατία».
Σ’ ένα πράγμα έχετε δίκαιο κ. Οικονόμου. Δεν χρειαζόμαστε κόμματα – επιχειρήσεις, κόμματα – οικογενειών. Δεν χρειαζόμαστε καν κόμματα για να μπορέσουμε να ΔΙΑ-ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ την πολιτεία μας.
Χρειαζόμαστε έναν πολιτικό φορέα εκπροσώπησης του έθνους. Έναν εθνικό πολιτικό φορέα που θα είναι για το σύνολο των πολιτών, από το σύνολο των πολιτών. Των αξιότερων, των άριστων πολιτών που θα δημιουργήσουμε μέσα από μια ιδανική πολιτεία. Την «Ελλήνων Πολιτεία». Μια πολιτεία που θα διέπεται από πραγματικές αξίες και αρχές που πηγάζουν από την ίδια μας την ύπαρξη και φυσιολογία.
Επειδή όμως γνωρίζετε πολύ καλά κ. Οικονόμου, πως αυτός ο φορέας είναι υπαρκτός, προσπαθείτε να δημιουργήσετε ψεύτικες ανάγκες και νέα ιδεολογήματα. Αυτά του 21 αιώνα και των μαχών της προπαγάνδας.
Οπότε σας λέμε κ. Οικονόμου σε εσάς και όλους αυτούς που διαφεντεύετε τον ιερό τόπο τούτο. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι Ενωμένους Ελεύθερους Ενεργούς Έλληνες πολίτες.
ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγώνουν όλες τις διαδικασίες για δέκα ημέρες στις πολεοδομίες όλης της χώρας
Πως θα λειτουργεί το Ελλάνιο Αξιακό Σύστημα στην Ελλήνων Πολιτεία.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός
Τι φταίει;;;
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
Τα ψεύδη και η παραπληροφόρηση πρέπει να τελειώσουν.
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε
Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου