Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Τι φταίει;;;

Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Τόσο σκληρή που μερικοί φτιάχνουν μια δική τους πραγματικότητα, απομακρυσμένοι από το σύνολο και αναρωτιούνται τι φταίει και η πολιτεία έχει γίνει τόσο απόμακρη, τόσο απλησίαστη.

Η αδιαφορία μας για τα κοινά, αιώνες τώρα θα πω, με την επίκληση των επικυρίαρχων πως δημιούργησαν οι ίδιοι πλέον δημοκρατικές πολιτείες, μας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Δηλαδή κάποιοι χειριστές της εξουσίας, μας κάνουν ο'τι θέλουν, λέγοντας μας πως είναι αυτοί που με νόηση χειρίζονται τις καταστάσεις και την λειτουργία της πολιτείας. Συμβαίνει αλήθεια κάτι τέτοιο;

Επικαλούμενοι την δημοκρατία σε κάθε στιγμή δημοσιότητας, κλέβουν και βεβηλώνουν μια τόσο ιερή λέξη.

Δημοκρατία. Πολλοί την επικαλούνται, πολλοί την υμνούν, αλλά οι περισσότεροι από τους πολλούς αγνοούν πως δεν είναι το πολίτευμα που αναφέρουν. Για να μην επεκταθώ στην ετυμολογία της δημοκρατίας σας προτείνω να διαβάσετε το  Δημοκρατία = Εκπροσώπηση ένα παλιότερο άρθρο μου, όπου εκεί αναλύω την έννοια και ετυμολογία, αλλά και τις παραποιημένες έννοιες που έχουν δώσει έως και σήμερα.

Τι φταίει λοιπόν και η αδιαφορία αντί να μειώνεται, παραμένει σταθερή;;;

Κατ΄εμέ και θα συμφωνήσουν αρκετοί μαζί μου, είναι οι παγιωμένες πεποιθήσεις που μας έχουν χαράξει από μικρές ηλικίες. Κάθε ένας μας έχει μια διαφορετική θέση και στάση για το τι είναι δημοκρατία, πως πρέπει να λειτουργούμε κ.ο.κ. Πάντα στα πλαίσια του πολιτεύματος. 

Κανείς όμως δεν μας έμαθε την δημοκρατία ως σύστημα διοίκησης. Μόνο ο Αρτέμης Σώρρας και η Ελλήνων Συνέλευσις το έκαναν και το πράττουν μέσω των εκλεγμένων διοικήσεων στους κατά τόπους οργανισμούς.
Αυτό συνέβη για να μη καταλάβει ποτέ ο πολίτης την πραγματική του δύναμη αλλά και θέση μέσα σε αυτό το σύστημα διοίκησης της Δημοκρατεάς.

Οπότε σαν συμπέρασμα βγαίνει πως φταίνε ακόμα και όσοι βγαίνουν και ευαγγελίζονται την δημοκρατία, χωρίς να δίνουν την δύναμη στους πολίτες ώστε να μετέχουν κρίσεως και αρχής. Πόσα κινήματα και κόμματα φτιάχτηκαν και φτιάχνονται χωρίς να περικλείουν το σύνολο της κοινωνίας; Κόμματα για όλες τις παγιωμένες πεποιθήσεις που υπάρχουν έχουν δημιουργηθεί για να μας διαχωρίζουν. Όλα τους μιλάνε για το πολίτευμα της δημοκρατίας, κανένα για την εκπροσώπηση και τον ρόλο του πολίτη σε μια πόλη.

Στο παρακάτω γράφημα,  αποδεικνύεται πως για να δημιουργηθεί πολιτισμός, πρέπει να είναι παρόντες οι πολίτες, ως ΣΥΝΟΛΟ.

πηγή: ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Α Β Γ

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από έναν από τους τελευταίους μονόλογους του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη, μήπως και κατανοήσουμε τι φταίει τελικά...

Τι φταίει;

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας;
Φταίει ο θεός που μας μισεί;
Φταίει το κεφάλι το ξερό μας, που κάθε φτέρνα σα σκουλήκια όπου μας ε΄βρει μας πατεί;

ή μήπως φταίει που και εμείς, δειλοί και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θά(υ)μα;;;

Η λέξη "θαύμα", προέρχεται από το ελληνικό "θαυμάσιον" και είναι αυτό το οποίο προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη, είναι αυτό που θαυμάζουμε, αυτό που μπορούμε να δούμε!

Οπότε μη περιμένετε κάποια θεία παρέμβαση, Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η αρχή έχει γίνει!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Παγώνουν όλες τις διαδικασίες για δέκα ημέρες στις πολεοδομίες όλης της χώρας
Πως θα λειτουργεί το Ελλάνιο Αξιακό Σύστημα στην Ελλήνων Πολιτεία.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!

Τα ψεύδη και η παραπληροφόρηση πρέπει να τελειώσουν. 
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

instagram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ