Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Του ακαταδίωκτου το κάγκελο.

 

Τελικά σε αυτή τη χώρα, οι μοναδικοί που δεν έχουν ασυλία και ακαταδίωκτο για τίποτα είναι οι πολίτες της. 


Άλλο ένα ακαταδίωκτο σε επιτροπή, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της «πανδημίας» και το ακαταδίωκτο τους, έρχεται να προστεθεί μια ακόμα επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Αυτή τη φορά πρόκειται για την επιτροπή που θα διερευνήσει το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.


Αυτό πραγματοποιήθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στις 29 Μαρτίου και αφορούσε τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις.


Στο άρθρο 5 συγκεκριμένα, στις άλλες διατάξεις πιθανόν, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο». Δύσκολα τα πράγματα. Μιας και ο δόλος στη σημερινή εποχή είναι κάτι που βιώνουμε καθημερινά ακόμα και σε συναλλαγές μας με το «δημόσιο». Ας μην αναφερθώ στο δικαστικό καθεστώς! 


Επίσης, προβλέπεται ενδεχόμενη δαπάνη από ανάληψη του κόστους υπεράσπισης του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από δικηγόρο της επιλογής τους σε περίπτωση δίωξης ή αγωγής για πράξεις και για παραλήψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων. 


Δηλαδή από την μία, μας δηλώνουν πως δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και από την άλλη βγάζουν δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού για την υπεράσπιση τους. 


Φαίνεται πως οι άριστοι του Μητσοτάκη, μας προϊδεάζουν για μελλοντικές αγωγές και διώξεις της επιτροπής, προφανώς από συγγενείς θυμάτων, αλλά και πως μπορεί να υπάρχει δόλος κατά τα καθήκοντα τους. 


Μα οι ίδιοι δεν τους ορίζουν; Τι φοβούνται; Μήπως φοβούνται πως θα βρεθεί κάποιος της επιτροπής με ψυχή και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο που λένε. Γιατί, το να ρίχνουν την ευθύνη μόνο στον σταθμάρχη ξεχνώντας δικές τους παραλήψεις είναι μια δική τους τακτική. Αν βρεθεί όμως ένας που φτάσει στους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της εθνικής τραγωδίας; Λέμε τώρα… 


Είδαμε μέχρι σήμερα να ορίζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει γιο που ήταν μετακλητός του πρώην υπουργού μεταφορών κ. Καραμανλή. Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει; 


Ας συνοψίσουμε. Μια κυβέρνηση που έχει ακαταδίωκτο (βουλευτική ασυλία), ορίζει μια επιτροπή για να διερευνήσει ένα τραγικό συμβάν, και τους δίνει ακαταδίωκτο. Του ακαταδίωκτου το κάγκελο. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. 


Τους ορίζουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία, να υπηρετούν το λαό και την εθνική ασφάλεια και ευημερία. Σε αντίθεση με αυτό, εκείνοι λειτουργούν κατά του λαού, της εθνικής ασφάλειας και της ευημερίας. Τάζουν διαφάνεια και ανάπτυξη και φέρνουν αδιαφάνεια και κακομοιριά. 


Ως πότε θα τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους; Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε να χτίζουν τείχη προστασίας σε αυτούς και στους ημετέρους τους και να στοχοποιούν συνέχεια τον Έλληνα πολίτη. 


Έλληνα πολίτη πρέπει να πάρεις θέση. 


Ο Εθνικός Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις», έχει δεσμευτεί πως οι μηχανισμοί του έθνους, οι εκπρόσωποι των πολιτών (κατά κόσμο βουλευτές) δεν θα έχουν καμία ασυλία,  κανένα ακαταδίωκτο. Μιας και εκείνοι, δεν αποφασίζουν από μόνοι τους. Ο μοναδικός λόγος λειτουργίας τους, είναι να εκτελέσουν τις αποφάσεις του συνόλου των πολιτών που θα βασιστούν πάνω σε ένα αξιακό σύστημα ΑΞΙΩΝ, ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ. 


Ο πολίτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να σκεφτεί ως Έλλην Άνθρωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Παγώνουν όλες τις διαδικασίες για δέκα ημέρες στις πολεοδομίες όλης της χώρας
Πως θα λειτουργεί το Ελλάνιο Αξιακό Σύστημα στην Ελλήνων Πολιτεία.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός

Τι φταίει;;;
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!

Τα ψεύδη και η παραπληροφόρηση πρέπει να τελειώσουν. 
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

instagram:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ