Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Τι γίνεται με το σύνταγμα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι Βαυαροί;

 

Θα έχετε ακούσει να λέγεται και να γράφεται πως το σύνταγμα μας δεν τηρείται, πως έχει καταπατηθεί κ.ο.κ. Θα γνωρίζετε βέβαια πως οι περισσότεροι "γνωστοί" συνταγματολόγοι δεν συμφωνούν σε αυτό. 

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω όσο πιο απλά γίνεται να δείξω κάποιες από τις παρεκτροπές του συντάγματος χάριν την ευημερίας στη διευρυμένη Ευρώπη όπως μας είχε πει και η μελλοντολόγος πρόεδρος της βουλής Μπενάκη στον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Παπούλια.- 16 χρόνια αίσχη. (Ορκομωσία Παπούλια).

Συγκεκριμένα θα αναφερθώ στο νέο μέτρο που μας παρουσίασε ως δίκαιο ο πρωθυπουργός της χώρας. Χωρίς να ασχοληθώ με λεπτομέρειες για όσα είπε.

Για την επιβολή προστίμου σε όσους δεν έχουν κάνει όσα προστάζει η κυβέρνηση παρά την μη υποχρεωτικότητα. (παραλογισμός) Δηλαδή.

100 ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ... ναι καλά ακούσατε... 100 ευρώ μέχρι να πεισθεί ο άνω των 60 να κάνει κάτι που όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι αυτό που θα μας φέρει την ελευθερία τελικά.

Μας είπε βεβαίως, για να ρίξει στάχτη στα μάτια, πως το μέτρο δεν είναι ποινή, αλλά αντίτιμο υγείας. Δηλαδή τόσες ασφαλιστικές εισφορές δίνουμε και τώρα θα πάρουν και 100 ευρώ τον μήνα από κάθε πολίτη άνω των 60 που δεν έχει συμμορφωθεί.

Πάμε να δούμε αρχικά το άρθρο 4 του συντάγματος όπως το βρίσκουμε και στην βουλή των Ελλήνων.

Πρωτίστως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως έχουμε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, βάση του ισχύοντος συντάγματος.

Μήπως καταπατώνται παράφορα;;; Ο πρωθυπουργός μίλησε για νόμο που θα έρθει... Ποιος νόμος δηλαδή μπορεί να βγει που θα ξεχωρίζει τους Έλληνες σε αυτούς που έχουν εκτελέσει την απόφαση της κυβέρνησης και σε αυτούς που δεν θέλουν να εκτελέσουν για δικούς τους λόγους;

Ποιος νόμος μπορεί να βγει που να μη θίγει και καταπατά το άρθρο 4;

Ποιος νόμος θα ψηφιστεί (που δεν ψηφίζουν πλέον - ν. 3847/10) που θα θέτει διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες;

Ποιος νόμος θα βγει με κριτήριο του ποιος μπορεί να έχει για να δώσει αυτά τα 100 ευρώ όταν υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60 που ως εισόδημα έχουν 300 ευρώ και αυτά κουτσουρεμένα;

Και τέλος, ποιος νόμος θα βγει που θα κάνει ανοιχτά διακρίσεις ανάμεσα στους Έλληνες;

Πάντως σε ένα κράτος δικαίου, κανένας τέτοιος νόμος δεν θα έβγαινε, εκτός αν και...

Αν αυτό το κράτος εταιρία όπως είμαστε εμείς, είχε προλάβει σε μια από τις αναθεωρήσεις του συντάγματος να προσθέσει ένα βασικό άρθρο... ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ...

Μα το άρθρο 28!!!

'Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
_______________________
**Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
_______________________
** Με δύο αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ'  Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων
Τι μας λέει λίγο πολύ; Πως από την στιγμή που γίνεται νόμος του κράτους, μια διεθνή σύμβαση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού δικαίου και ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη. 
 
Οπότε, με τον νόμο 3845/2010 σε συνδυασμό με τον νόμο 3847/2010 που είναι το πρώτο μνημόνιο και μια μικρή αλλά σημαντική τροποποίηση αυτού, έγινε αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού δικαίου (άσχετα αν εμπλέκεται το δουκάτο του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο) Έτσι η κάθε βουλή εκτελεί παρά του συντάγματος παρά μόνο γραμμής μνημονίου. Μη σας φαίνονται περίεργοι οι όροι των μνημονίων. Τα μνημόνια δεν έφυγαν ποτέ. Είναι σε κάθε κυβερνητική κίνηση σε κάθε κυβερνητικό μέτρο που εκτελεί ο κάθε διορισμένος πρωθυπουργός και το επιτελείο που επιλέγει.

Καταλήγοντας αυτό που μένει είναι πως το σύνταγμα που πήραμε παρακαταθήκη από τους Βαυαρούς, έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους για τους ίδιους. Εξάλλου το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, στο σύνταγμα υπάρχει, οχι σε κάποιον κανονισμό της βουλής. Άρα το σύνταγμα αν και βιαίως έχει καταπατηθεί, δεν ήταν ποτέ υπέρ του πολίτη. Μόνο φαινομενικά. Πάντα είχε μαύρες τρύπες για τον πολίτη, και παράθυρα και πόρτες για κάθε πολιτευτή ή γνωστό πολιτευτή. 

Από την άλλη, εφόσον το επικαλούνται, ας μας αποδείξουν πως ισχύει τελικά...

Δηλαδή να μη σκεφτούν να το καταπατήσουν φέροντας ακόμα ένα χαοτικό μέτρο στην κοινωνία.
 
Αφήστε λοιπόν πίσω σας κάθε διαχωρισμό και ελάτε να αντιστρέψουμε αυτόν τον ανάποδο κόσμο που έφτιαξαν κάποιοι για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! 
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Μιμητισμός. Άλλος ένας εχθρός
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ