Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ο "ρουσφέτια δεν κάνω"

Τη ρουσφετολογία πολλοί εμίσησαν.Το ρουσφέτι ολίγοι.

Πόσο υποκρισία ακόμα θα δεχτεί ο ελληνικός λαός; Πόση ακόμα δήθεν πολιτική θα αντέξει;

Επαγγελματίες πολιτικοί βολεύουν τα "παιδιά" τους, ευνοούν φίλους και γνωστούς...Μετακληυτοί κ.ο.κ. Πόσα ακόμα πρέπει να δεχτούμε για να ενωθούμε ως Έλληνες;

Ο υπέρμαχος της αντιλαϊκής πολιτικής και πολέμιος των ρουσφετιών και των ευκολιών μέσω της πολιτικής για ακόμα μια φορά δείχνει πραγματικά ποιος είναι.

Μιλάω φυσικά για τον γνωστό κωλοτούμπα της καρδιάς μας, κατά κόσμο "μπουμπούκο", που ενώ το 2009 φωνασκούσε προς τα πολιτικά λαμόγια της τότε κυβέρνησης για ρουσφέτια και απατεωνιές, ήρθε η δική του σειρά να τα πράξει... 

Τώρα πιθανόν, ο Άδωνις, δεν ανήκει στους μικρομεσαίους όπως ισχυρίζονταν τότε. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια να το επικοινωνήσει αυτό μέσω της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου που έδειξε πως συνεχίζει να είναι αντίθετος στα ρουσφέτια.

Πριν όμως περάσω στα επόμενα βίντεο, να θυμίσω εδώ, τι αναφέρει η αγαπημένη Βικιπαίδεια κατά πολλούς:

Ρουσφέτι

Το ρουσφέτι στην Ελληνική κοινωνία (από την τουρκική Γλώσσα rüşvet "δωροδοκία"[1]) αναφέρεται στην πρακτική της (συχνά αναξιοκρατικής) εύνοιας κάποιων ατόμων εις βάρος άλλων, ενίοτε με σκοπό την εξαγορά υπηρεσιών. Για παράδειγμα, η «πώληση» ψήφων σε πολιτικούς που αποσκοπούν να κατέβουν σε εκλογές με σκοπό την πρόσληψη στο δημόσιο (γνωστή και ως «κομματική πρόσληψη») ή η μετάθεση σε ευνοϊκότερη θέση κατά την στρατιωτική θητεία. Φυσικά, οι έννοιες «πωλητής» και «πελάτης» στην προκειμένη έννοια μπορούν να παρθούν αντίστροφα, π.χ. η πώληση θέσεων με σκοπό την αγορά ψήφων· η έννοια «ανταλλαγή» ίσως να είναι κοντινότερα στην έννοια. Υπό αυτήν τη σκοπιά το ρουσφέτι μπορεί να αποτελεί μορφή δωροδοκίας. 

Σχετικές έννοιες

Σχετική έννοια στην καθομιλουμένη είναι το μέσον, βύσμα, άκρη ή δόντι, η οποία αναφέρεται στο άτομο το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει την χάρη. Mέσον μπορεί να υπάρχει και χωρίς αντάλλαγμα (π.χ. την «πώληση» ψήφων), τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ή συνειδητά. Το φακελάκι είναι ελαφρώς συγγενική έννοια που αναφέρεται στο ποσό που ανταλλάσσεται κατά τον χρηματισμό παρόχων υπηρεσιών με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση (συνήθως ακούγεται για τον χώρο τις ιατρικής περίθαλψης).

Άλλη σχετική έννοια είναι η ρουσφετολογία.

Νομιμότητα, αντιδράσεις και αποτελέσματα της πρακτικής

Ως πρακτική η οποία παραβιάζει κανόνες ισότητας, ισονομίας, αξιοκρατίας και αμεροληψίας (εκφρασμένοι και από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), θεωρείται καθαρά αντιδεοντολογική, πράξη διαφθοράς, και συνήθως είναι παράνομη.

Είναι συνεπακόλουθο πως το Ρουσφέτι ακολουθεί πρακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών ή/και υποκρισίας. 

 Εγώ σε έβγαλα δήμαρχο, μη μου το βγάλεις... Ξυνό [βίντεο]


Όπως θα αντιλαμβάνεστε και βάση και των παραπάνω στοιχείων που βρίσκουμε - όπως είπα - στην αγαπημένη Βικιπαίδεια για κάποιους, ο υπουργός ανάπτυξης της παράνομης κυβέρνησης Μητσοτάκη, πριν αναλάβει κυβερνητικό θώκο, φωνάζει και κατηγορεί όλους τους άλλους για ρουσφέτια, ώστε να μπορεί να αναλάβει θέση για να τα κάνει ο ίδιος. Τρανταχτή απόδειξη το παρακάτω άρθρο.

Διαβάζουμε στο παρακάτω άρθρο που βρίκαμε απο το newsbreak.gr

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσβησε πρόστιμο 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική εταιρεία

Με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης εξαφάνισε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική εταιρία, ακυρώνοντας το ίδιο του το υπουργείο…

Σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως η Αυγή, ο υπουργός Ανάπτυξης στις 28 Ιουλίου 2020 αποδέχθηκε την ιεραρχική προσφυγή της ασφαλιστικής εταιρείας και με απόφασή του αποφάσισε «την ακύρωση της απόφασης επιβολής προστίμου» ύψους 100.000 ευρώ, που είχε επιβάλει η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Δηλαδή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την απόφαση της υπηρεσίας του υπουργείου του, χωρίς να δικαιολογεί την απόφαση του, αλλά και χωρίς να ζητήσει από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή να εξηγήσει την απόφασή της.

Για να στηρίξει μάλιστα την απόφαση του, να χαρίσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στο γκρουπ της ασφαλιστικής εταιρείας, ο υπουργός Ανάπτυξης βασίζεται μόνο στους ισχυρισμούς της εταιρείας, αφού στα έγγραφα που επικαλείται υπάρχουν μόνο:

  • Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή για την επιβολή προστίμου
  • Η ιεραρχική προσφυγή της εταιρείας.
  • Το προγενέστερο υπόμνημα που είχε υποβάλει η ασφαλιστική εταιρεία όταν έγινε η καταγγελία εις βάρος της.
  • Το υπόμνημα αυτό είχε καταρριφθεί από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, αλλά ο υπουργός το υιοθετεί ακυρώνοντας την υπηρεσία του υπουργείου του.
  • Υπογραμμίζεται ακόμη ότι δεν φαίνεται να ζητήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή η αποστολή υπομνήματος με τις δικές της απαντήσεις έναντι όσων ισχυρίζεται η εταιρεία.

Σημειώνεται επίσης πως στην απόφαση της η υπηρεσία του υπουργείου ανέφερε ότι λαμβάνει υπόψη «την ανάγκη προστασίας του καταναλωτικού κοινού», κρίνοντας καταχρηστική την αύξηση των ασφαλίστρων. Τόνιζε δε, ότι «η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να επιλέξει τους όρους και τα κριτήρια εκείνα τα οποία αποτυπώνουν ενεργώς, σαφώς και με πλήρη διαφάνεια τον μηχανισμό εκείνο βάσει του οποίου προκύπτει η αναπροσαρμογή, προκειμένου ο ασφαλισμένος να είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων το ύψος της αναπροσαρμογής». Επιπλέον σημείωνε ότι «η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καθορίσει τον τρόπο και το μέτρο της αναπροσαρμογής με κριτήρια σαφή και διαφανή, το οποίο δυστυχώς δεν πράττει».

Ωστόσο, ο υπουργός ακυρώνει την κρατική απόφαση που προστατεύει τον καταναλωτή, χωρίς να εξηγεί γιατί θεωρεί ότι έχει δίκιο η ασφαλιστική εταιρεία και όχι η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης που επέβαλε το πρόστιμο.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2018, όταν ασφαλισμένη κατήγγειλε στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή αδικαιολόγητη αύξηση των ασφαλίστρων της κατά 11% (από τα 597,42 ευρώ στα 664,35 ευρώ). Πρόκειται για συμβόλαιο ισόβιο και όχι ετήσιο ανανεούμενο.

Η καταγγελία πήρε αμέσως αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά χρειάστηκε να περάσει ενάμισι έτος για να εξεταστεί. Έτσι στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 κλήθηκε η εταιρεία να εκθέσει τις απόψεις της, κάτι που έγινε μέσω υπομνήματος στις 28 Νοεμβρίου 2019. Στις 20 Μαΐου 2020 η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή κατέθεσε πολυσέλιδη εισήγηση και στις 21 Μαΐου η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή έλαβε την απόφαση για επιβολή προστίμου.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σε αντίθεση με τον υπουργό, που αποφάσισε μόνος του και χωρίς να συμβουλευθεί κανένα όργανο, ζήτησε και τη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία εστάλη τον Φεβρουάριο του 2020, και μετά έλαβε την απόφαση.

Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία κατέθεσε στις 30 Ιουνίου 2020 ιεραρχική προσφυγή και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα (στις 28 Ιουλίου) ο υπουργός Άδ. Γεωργιάδης δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρεία και όχι τον ασφαλισμένο σε αυτή.

πηγή

Αν λοιπόν στο συγκεκριμένο, δεν υπήρχε καμία παραβίαση των παραπάνω που εκφράζουν την έννοια του ρουσφετιού, τότε μάλλον υπάρχει θέμα αντίληψης. Ή αμεροληψίας από την πλευρά του καθενός που το πράττει.

Αυτές είναι τόσο παλιές τακτικές που ακολουθούνται από όλα τα κόμματα που έχουν τη δυνατότητα να έχουν επιρροή σε κάποια υπηρεσία, οργανισμό, ή οποιοδήποτε άλλο φορέα του τόπου μας.

Το θέμα που προκύπτει όμως από αυτό το περιστατικό και από άλλα τόσα, είναι αν εμείς επιθυμούμε να συνεχίζονται αυτά. 

Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα μπορεί να ωφελούσασταν κάποιοι από εσάς χωρίς να ενδιαφέρεστε για το κοινωνικό σύνολο, αλλά με τόσο ασταθείς επαγγελματίες πολιτικούς, μπορεί αύριο να είσαστε αυτοί που θα κατηγορείτε για αμεροληψία και ρουσφετολογία, όσους εσάς ευνοούν.

Για να τελειώνουμε μια και δια παντός με κάθε είδους ανισότητες, πρέπει να δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις συνθήκες. Μέσα σε ένα δομημένο περιβάλλον αξιών και αρχών που πρώτο μέλημά μας είναι το σύνολο και η ευημερία αυτού.

Η Ελλήνων Πολιτεία που είναι η ευτυχής κατάληξη για την Ελλήνων Συνέλευσις, δεν γνωρίζει από ρουσφέτια και γνωριμίες. Είναι η Πολιτεία ίσων ευκαιριών.

Σταμάτα να παρακαλάς κάθε πολιτικό τάγο, έλα να ενωθούμε οι Έλληνες και διεκδίκησε όσα είναι δικά σου και δίκαιά σου.

Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει την δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική να έρθει και να δηλώσει συμμετοχή ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. 

Είναι τεράστιες οι στιγμές που βιώνουμε αυτή την εποχή, και το ρουσφέτι έχει γίνει πλέον, όχι απλά μια κακή συνήθεια, αλλά μια άδικη συνήθεια εις βάρος του συνόλου.

Ισότητα, Αξιοκρατία, Ισονομία, είναι χαραγμένες πλέον στο αξιακό σύστημα μας.

Ελάτε να τα ζήσουμε όλοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη.
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ