Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ νόμιμη πλατφόρμα εκπροσώπησης είναι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

Άλλη μια ακόμα βαλβίδα εκτόνωσης ή μια ακόμα κίνηση μεμονωμένη που δεν θα έχει αποτέλεσμα;

Χωρίς να θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο μπορώ και με την όποια έρευνα έκανα για ένα θέμα που έπεσε στην αντίληψη μου. Είναι το θέμα της ανάκλησης της αντιπροσώπευσης.  Μάλιστα από κάποιους που τιτλοφορούνται σαν Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς.

Δεν είναι πως τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις έχουν την αποκλειστικότητα, αλλά είναι τα μόνα που το έχουν δηλώσει επίσημα και εγγράφως.

Βλέπω λοιπόν να γράφονται διάφορα, να βγαίνουν βίντεο με πολίτες που έκαναν την ανάκληση αντιπροσώπευσης, σαν πριν μερικά χρόνια που ακούγαμε για την περιβόητη «ιερή δήλωση» την ενεργοποίηση του άρθρου 120 κατά κόσμο.(Κάτι που προσωπικά έχω πράξει στο παρελθόν)

Ας δούμε όμως βήμα βήμα τι εννοούν οι «αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» λέγοντας πως κάνουν ανάκληση της αντιπροσώπευσης, μιλώντας φυσικά για την ανάκληση των βουλευτών και όχι μόνο.

Βάση του άρθρου 51 του συντάγματος αλλά και δύο άρθρων του αστικού κώδικα, θεωρούν πως έχουν ξεμπερδέψει. Είναι όμως έτσι;

Αρχικά θα αναλύσουμε το «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» κάτι που πρώτο ακούστηκε στην Ελλάδα από τον πρόεδρο του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμη Σώρρα. Τότε φυσικά αρκετοί είχαν απορήσει με τον όρο λέγοντας: Γιατί και αυτόχθονες και ιθαγενείς, αφού νομικά είναι ίδιος ο όρος. Είναι έτσι όμως;

Ας δούμε τις λέξεις:
Ιθαγενής: Ευθύς από το γένος του.

Αυτόχθονας: αυτός που κατοικεί από την αρχή στη γη των προγόνων του.

Σ.σ. νομικά έχουν εξισώσει τους όρους, και έχουν αποδώσει ακόμα και σαν συνώνυμο το υπήκοος.

Στη συνέχεια μιλάνε για τα κάτωθι:

'Αρθρο 51: (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα) Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρονται στη παράγραφο 2:

2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.

Στη συνέχεια αναφέρονται στο άρθρο 211

Αστικός Κώδικας - Άμεση αντιπροσώπευση:

Δήλωση βούλησης από κάποιον (αντιπρόσωπο) στο όνομα άλλου (αντιπροσωπευομένου) μέσα στα όρια της εξουσίας αντιπροσώπευσης ενεργεί αμέσως υπέρ και κατά του αντιπροσωπευομένου. Το αποτέλεσμα αυτό επέρχεται είτε η δήλωση γίνει ρητά στο όνομα του αντιπροσωπευομένου είτε συνάγεται από τις περιστάσεις ότι έγινε στο όνομά του.

Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται αναλόγως και όταν η δήλωση της βούλησης απευθύνεται προς τον αντιπρόσωπο.

Και τέλος βάση του 218 του αστικού κώδικα κάνουν την ανάκληση αυτή:

Η πληρεξουσιότητα παύει με ανάκληση. Η παραίτηση από το δικαίωμα της ανάκλησης είναι άκυρη, εφόσον η πληρεξουσιότητα αφορά αποκλειστικά το συμφέρον του αντιπροσωπευομένου.

 Για να δούμε ένα ένα τα σημεία:

Στο άρθρο 51 παρ 2 του συντάγματος μας λέει πως οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος. Τι είναι όμως το έθνος; Ένας απλός όρος; Ή μήπως ένας όρος νομικός; μήπως το ξεχνάνε αυτό;

Για να έχει λοιπόν λόγο ύπαρξης αυτή η ιδιότητα, του Αυτόχθονα Έλληνα Ιθαγενή θα πρέπει να υπάρχει και μια νομική οντότητα που το εδραιώνει. Στην παραπάνω περίπτωση δεν υπάρχει κάποια τέτοια νομική οντότητα αλλά ούτε έχουν και σκοπό να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο, αν κρίνω από τις απαντήσεις τους. Πως δηλαδή δεν είναι κάποιο φροντιστήριο ώστε να το δηλώσουμε. Αμελούν δηλαδή όπως θα αναφερθώ και παρακάτω για το 2ο ΦΕΚ του νεοσύστατου κράτους που όρκιζε υπήκοους;

Από την άλλη, η Ελλήνων Συνέλευσις που έχει επικυρώσει τον όρο αυτόν μέσω του Αρείου Πάγου με  την κατάθεση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της και τις προγραμματικές δηλώσεις της το 15, έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει για μια νόμιμη πλατφόρμα εκπροσώπησης.

Ποια είναι όμως η διαδικασία της ανάκλησης που επικαλούνται κάποια αδέλφια μας, θεωρώντας πως έτσι τελειώνουν με την αντιπροσώπευση;

Ανάκληση

Η πληρεξουσιότητα λύεται με ανάκληση που γίνεται με δήλωση προς τον πληρεξούσιο ή τον τρίτο. Όταν η πληρεξουσιότητα συμφέρει αποκλειστικά τον αντιπροσωπευόμενο, η παραίτηση από το δικαίωμα ανάκλησης είναι άκυρη. Η συμβολαιογραφική πληρεξουσιότητα ανακαλείται μόνο με συμβολαιογραφικό έγγραφο, και η πληρεξουσιότητα με δήλωση προς τρίτο ανακαλείται με δήλωση μόνο προς αυτόν άρ.218 ΑΚ άρ.219 ΑΚ άρ.220 ΑΚ άρ.221 ΑΚ.

Και ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο κατά την προσωπική μου εκτίμηση και έρευνα:

Για να γίνει ανάκληση ενός πληρεξουσίου όπως ορίζει και η νομοθεσία, θα πρέπει καταρχάς να υπάρχει η πληρεξουσιότητα της αντιπροσώπευσης. Στην προκειμένη ποια είναι αν δεν είναι η ψήφος που δίνεις ορίζοντας τους εθνικούς αντιπροσώπους; Και αν είναι η ψήφος και όχι κάποιο άλλο είδος πληρεξουσιότητας (θα δούμε παρακάτω) πως μπορείς να κάνεις ανάκληση αυτής; Ειδικά από την στιγμή που εσύ την κάνεις με τα προσωπικά σου στοιχεία, αλλά η ψήφος είναι μυστική;

Τι είδους λοιπόν πληρεξουσιότητα τους έχουμε δώσει ως αντιπροσωπευμένοι; 

Διαβάζουμε στη νομολογία:

Σύσταση πληρεξουσιότητας

1. Με μονομερή δικαιοπραξία

Σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 217 ΑΚ : «Η πληρεξουσιότητα μπορεί να δοθεί με δήλωση προς τον εξουσιοδοτημένο ή προς τρίτο, με τον οποίο επιχειρείται η δικαιοπραξία»

Από τη διατύπωση του νόμου, μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε, πως όταν η πληρεξουσιότητα παρέχεται με δικαιοπραξία, η οποία στην περίπτωση αυτή είναι μονομερής, αυτό μπορεί να γίνει με δύο εναλλακτικούς τρόπους, Είτε με δήλωση του αντιπροσωπευομένου απευθείας προς τον πληρεξούσιο (εξουσιοδοτημένο) είτε με δήλωση προς τον τρίτο με τον οποίο θα καταρτιστεί η δικαιοπραξία ή και προς τρίτους αόριστα, π.χ. μέσω δημοσίευσης στις εφημερίδες. Και με τους δύο προαναφερόμενους τρόπους συστήνεται εξουσία αντιπροσώπευσης

Και προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Είναι σιωπηρό το πληρεξούσιο;
  • για ποια δικαιοπραξία μιλάει;
  • με ποιο τρόπο έχει συσταθεί η συγκεκριμένη εξουσία της αντιπροσώπευσης των βουλευτών;

Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά έχουν κάποια αποτέλεσμα, δεν προδικάζω. Χρειάζεται σύνεση και έρευνα για το κάθε τι πλέον. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως εδώ και 6 χρόνια, έχουμε ένα τεράστιο όπλο δίπλα μας και κάποιοι προσπαθούν με νεροπίστολα και μεμονωμένα να καταφέρουν την ανατροπή ενός σάπιου κατεστημένου που εκατοντάδες χρόνια καταπατεί τα δίκαια και τα δικά μας.

Αυτό το "όπλο" είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του Έθνους μας, δηλαδή των πραγματικά δηλωμένων Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών και περιμένει κάθε Έλληνα που θέλει να το δηλώσει επίσημα, να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη σε κάποιον κοντινό τοπικό δημοτικό οργανισμό Ελλήνων Συνέλευσις για να μάθει όλη τη διαδικασία.

Δεν νοείται να στηρίζεσαι σε άρθρα του αστικού κώδικα και να αμελείς τα ΦΕΚ που περιέχουν βασιλικά διατάγματα που ακόμη και σήμερα είναι σε ισχύ καθώς ποτέ δεν ακυρώθηκαν με μια συντακτική βουλή (δλδ εθνοσυνέλευση) γιατί συνέλληνά μου από το 1833 με το αριθμ 2/1833 ΦΕΚ μας έχουν ορίσει σαν υπηκόους.

Δεν πρέπει λέτε να δηλώσουμε την κυριαρχία μας κάνοντας κάθετη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την εντολή πληρωμής; στην οποία μάλιστα αποτυπώνουμε πως είμαστε κληρονόμοι νόμιμου και υπαρκτού καταπιστεύματος(πλούτου) το οποίο ανήκει σε όλους του Έλληνες. Η εντολή αποπληρωμής είναι μια καθόλα νόμιμη και νομική διαδικασία την οποία αναγνωρίζουν εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί.

Η Ένωση μας είναι επιτακτική και αναγκαία στις χαοτικές μέρες που βιώνουμε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

 Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ