Δώσε φωνή στη φωνή σου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η τελική απόφαση είναι δική σου!


Πως μπορεί κάποιος να μη βλέπει όλα όσα συμβαίνουν; Τι μπορεί να κρατάει τον άνθρωπο μακριά από την αλήθεια, αν δεν είναι ο ίδιος ο εαυτός του και τα φίλτρα που έχει ορίσει;

Όταν ένας άνθρωπος είναι μακριά από την αλήθεια, δηλαδή το ορθό και το υπαρκτό βάση αποδεικτικής διεργασίας, τότε είναι σε λήθη... Δηλαδή στερείτε το Α, η αλήθεια, και μένει στη λήθη.

Πως μπορεί να συμβαίνει όμως αυτό; Μήπως ο άνθρωπος έπαψε να έχει κριτική σκέψη και νόηση και περιμένει έτοιμα τα πάντα;  

Σε πολλές των περιπτώσεων ισχύει το παραπάνω ρητό που αποτυπώνει μια πραγματικότητα που, λίγο - πολύ, οι περισσότεροι την γνωρίζουμε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως δεν είναι κάτι που το βρίσκεις στο δρόμο τυχαία, πρέπει να την αναζητήσεις...

Κάπως έτσι λαμβάνονται και οι αποφάσεις που παίρνουν αρκετοί ελαφρά τη καρδία... Δεν γνωρίζω αν είναι από βαρεμάρα ή κάτι άλλο, αλλά πολλοί είναι αυτοί που οι αποφάσεις που παίρνουν είναι από απόψεις κάποιΩν τρίτων. Είναι όμως η ορθή επιλογή αυτή;;

Εδώ μπαίνει στη συνάρτηση η άγνοια που ο καθένας έχει. Γιατί όποιος ισχυριστεί πως μια είναι η άγνοια, ο σοφός Σωκράτης θα τον διαψεύσει.

Τέσσερα (4) είδη άγνοιας μας λέει πως υπάρχουν, και διαβάζοντάς τα θα καταλάβετε πόσο δίκαιο έχει ο σοφός πρόγονος μας, μέσω του Πλάτωνα φυσικά.

Το πρόβλημα είναι η κατεστημένη άγνοια η οποία, κατά τον Πλάτωνα, παίρνει τις ακόλουθες μορφές: απλή, διπλή, μεγίστη και σοφιστική.

Απλή είναι η άγνοια όταν κανείς αγνοεί τι είναι ένα πράγμα, όμως ταυτόχρονα έχει αντίληψη ότι το αγνοεί.

Διπλή είναι η άγνοια όταν κανείς αγνοεί κάτι και ταυτόχρονα δεν έχει αντίληψη ότι το αγνοεί.

Μεγίστη είναι εκείνη η κατάσταση άγνοιας όταν κάποιος αγνοεί ένα πράγμα, έχει αντίληψη ότι το αγνοεί, αλλά επιμένει στις απόψεις και γνώμες του, χωρίς να θέλει να ξεφύγει από την άγνοιά του.

Σοφιστική, τέλος, είναι η άγνοια εκείνη όπου κανείς αγνοεί κάτι, αλλά προσπαθεί με διάφορες εικασίες, ανεξέταστες γνώμες και αυθαίρετα συμπεράσματα να καλύψει την άγνοιά του.

Η διάκριση αυτή αντιστοιχεί σε ανθρώπινους τύπους, που αναπτύσσουν ανάλογα γνωρίσματα μέσα στην κοινωνία. Η τρίτη και η τέταρτη μορφή άγνοιας, είναι σήμερα περισσότερο εξαπλωμένες από ποτέ, παρά την εντύπωση για το αντίθετο. Η δεύτερη μορφή άγνοιας, οφείλεται σε εγκαθιδρυμένες αρνητικές συνθήκες ύπαρξης των ανθρώπινων κοινωνιών : αφορά άτομα συνήθως καλοπροαίρετα στα οποία οι δυνατότητες για γνώση υπάρχουν, πλην όμως δεν αξιοποιούνται.

Η πρώτη μορφή είναι η “ευλογημένη”, θα έλεγα, άγνοια, αφετηριακό σημείο της σωκρατικής έρευνας για την αληθινή γνώση. Είναι η στιγμή όπου η προσωπικότητα αντιλαμβάνεται την κατάστασή της και αναφωνεί "Ένα μόνο πράγμα γνωρίζω στα σίγουρα, ότι δηλαδή τίποτα δεν γνωρίζω". Μπαίνοντας έτσι στην αναζήτηση για κάθε τι γίνεται γύρω του.

Συμβαίνει αυτό όμως; Μπαίνει ο άνθρωπος σε αναζήτηση; ή στρουθοκαμηλίζει;

Ποιος δεν έχει ζήσει αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό από ανθρώπους του περίγυρου του;

Τι φταίει και αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για το σύνολο; Ποιες καταστάσεις τον έκαναν να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του; Είναι ορθό να τρέφει τέτοιο εγωισμό; Πού βοηθάει στο σύνολο;

Δεκάδες ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας στον εαυτό του, αρχικά για να κατανοήσει την αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία.

Μια κοινωνία που κάποιοι από τους πολίτες της θεωρούν πως η ελευθερία θα έρθει από κάποιον τρίτο, μακριά από τους ίδιους. Ή μέσα από έναν εμβολιασμό και το πρόγραμμα "Ελευθερία". Πόσο βεβήλωση αλήθεια σε μια τόσο τεράστια ΑΞΙΑ - ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ.

Μια νέα νοοτροπία εμφανίζεται, αυτή της άρνησης να αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του. Διότι αγαπητοί συνέλληνες μου, το να αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα χωρίς εσένα, δεν το λες και δική σου απόφαση. Απλά γίνεσαι έρμαιο στις ορέξεις τους.

Εμείς στην Ελλήνων Συνέλευσις σε αντίθεση με αυτό δεν σου ζητάμε να πάρεις μια απόφαση πριν μελετήσεις και ερευνήσεις από μόνος σου όπως σου ζητάνε οι υπόλοιποι (εμπιστοσύνη-πίστη) σου ζητάμε να ερευνήσεις πρώτα κάθε απόδειξη που αναδεικνύουμε και με λογική να πάρεις θέση.

Γιατί, τη δική σου απόφαση θα την πάρεις μόνο αν ενεργοποιηθείς και ενωθείς με τ' αδέλφια σου. Τότε πραγματικά θα γνωρίζεις πως η απόφαση που πήρες είναι δική σου. Γιατί Ε.ΣΥ θα είσαι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του εαυτού σου. 

Αυτό σήμερα δεν σου δίνεται πουθενά αλλού, σε όποιο πολιτικό ή κομματικό χώρο και να πας. σε όποιο κίνημα και ομάδα ενταχθείς.  Όλοι υπόσχονται αλλά κανείς δεν έχει καταθέσει επίσημα τις προτάσεις του.

Μόνο ΕΜΕΙΣ μέσω του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις έχουμε καταθέσει προτάσεις για την επόμενη μέρα. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, όχι μεμονωμένα για εμάς. Προτάσεις ρεαλιστικές και εφικτές αν και εφόσον ο πολίτης ερευνήσει και μάθει και τελικά αντιληφθεί τι σημαίνει Ελλήνων Πολιτεία.

Οπότε, αν θέλουμε διαφορετικές κοινωνίες που να είναι δημιουργημένες για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θα πρέπει να λάβουμε μέρος στα κοινά.

Έτσι με ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ όπως έχουν τεθεί και στις προγραμματικές μας δηλώσεις να ζήσουμε ως άνθρωποι και όχι σαν ινδικά χοιρίδια που μας θέλουν κάποιοι.

Αδελφέ μου κατανοώ πως αυτό που σου ζητάμε είναι δύσκολο. Δηλαδή να ενεργοποιηθείς ως πολίτης. Κανείς δεν στο ζήτησε μέχρι τώρα, δεν είναι εύκολο.

Μέχρι στιγμής όλοι σε θέλανε παθητικό ψηφοφόρο... Ανενεργό πολίτη...

Η επιλογή και η τελική απόφαση όμως είναι δική σου. Δεν μπορώ να παρέμβω σε αυτή. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτή. Μόνο αν του δώσεις το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την άγνοια σου για την κυριότητα του Εαυτού σου.

Εγώ μπορώ να σου δείξω μόνο το όραμα της Ελλήνων Πολιτείας και εσύ να αποφασίσεις αν θες να ζήσεις ελεύθερος ή όχι!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ...

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!
Είκοσι λόγοι δείχνουν ότι μας έχει επιβληθεί δικτατορία
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι “ισχυροί” δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε Έθνη
Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;
Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980036798

facebook:

twitter:

insragram:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ